Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bütün toplumların tarihten bugüne taşıdıkları ve kendilerine ‘kimlik’ kazandıran farklı sosyo-kültürel dinamikleri vardır. Aziz milletimizi de varlık bilinci ve hayat muştulayan ilkeleri ile bağımsız bir özne yapan ve daima diri, iri ve iddia sahibi kılan temellerin başında ‘şehitlik ve gazilik’ kurumu gelir.

Hamdolsun Anadolu toprakları dünden bugüne bu kurumlarla karılmış ve kıvam bulmuştur. Bunun sonucu olarak da mukaddes kavramlarla büyüyen her ferdimiz şehit ve gazilerimiz ile anılmaktan büyük bir gurur duymakta ve onların bizlere miras bıraktığı pak hatıralara ve bu cennet vatana sahip çıkma konusunda azami gayret ve hassasiyet göstermektedir.

‘ŞEHİTLERİMİZ VE KAHRAMAN GAZİLERİMİZ GÖĞÜMÜZÜN YILDIZLARIDIR’

Şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz göğümüzün yıldızlarıdır. Huzur ve güven içinde yaşadığımız bugünleri bizlere hediye eden yıldızlarımızın üstün fedakârlıklarını, mukaddes ve muazzez hatıralarını asla unutmayacak, daima kalbimizde taşıyacak ve büyük bir ihtimamla sonraki nesillere aktaracağız.

 ‘ANMAK YERİNE ANLAMAK, TARİHTE TUTMAK YERİNE BUGÜNE TAŞIMAK’

Onlara olan vefa ve şükran borcumuzu onları sadece anarak değil onları anlayarak ve üstlendikleri yüce misyonu bugüne ve geleceğe taşıyarak; tarihi ve kültürel değerlerimizi güncel tutarak ve dünden bugüne bizi ‘anılmaya değer’ kılan farklılıklarımıza sahip çıkarak ödemeliyiz. Aynı şekilde, 15 Temmuz misali kirli ve karanlık teşebbüslere geçit vermeyerek ve milletin iradesini her türlü şer ittifakından üstün tutarak ödemeliyiz. Bunun yanında devletimiz şehit yakınlarının ve kahraman gazilerimizin maddi ve manevi sorunlarını gidermek için daima gerekli tedbirleri almakta ve almaya devam etmektedir. Büyük bir gururla ifade edebiliriz ki, milletimizin her ferdi de güçlü ve sarsılmaz bir birlik ve beraberlik şuuru ile şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam etmektedir. Ülkemizde yaşanan bu dayanışma ve acıları paylaşma duygusu bizleri birbirimize daha fazla yakınlaştırmakta, milli ve manevi duygularımızı daha bir pekiştirmektedir. İnşallah bizler de şehitlerimizden ve gazilerimizden emanet aldığımız bu cennet vatana gerektiği gibi sahip çıkarak devletimizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar kılacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; hakikat sancağını dalgalandırmak için hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve muhterem ailelerine de sağlık ve mutluluk dileklerimi sunuyorum.'' HABER MERKEZİ