Toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Vali Kadir Ekinci, Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan , Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık şunları söyledi;“Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ’da bir aradayız.

Bugün; Ajansımızın 2021 yılı Çalışma Programı ve Sonuç Odaklı Programlarına ilişkin hususlar, 2011 yılında yürütülmesi planlanan faaliyetler ile destek programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız.

2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruda bulunan projelerin değerlendirme sonuçları VE Ajans olarak bölge illeri için üzerinde çalıştığımız güdümlü proje önerileri görüşülecektir.

Ajansımızın 2020 yılı Ara Faaliyet Raporu değerlendirilecek olup ayrıca bölge illerimizin öne çıkan yatırım alanlarının belirlenmesi ve bu yatırımların hayata geçirilmesi için Ajansımızca hazırlanan ön fizibilite raporları hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız.

Değerli üyeler ve basın mensupları;

16.500.000 TL bütçeli 2020 yılı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programının uygulama süreci devam etmektedir. Bu program ile imalat sanayinde Malatya ve Elazığ illerinin üretim, yenilikçilik ve dış ticaret kabiliyetlerini arttıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirilmesi; Bingöl ve Tunceli illerinde tarıma dayalı sanayiye girdi teşkil edebilecek altyapı ve hizmet modellerinin geliştirilmesi ile Yukarı Fırat Havzası Turizm Markalaşması ve Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesi amaçlanarak bölgemizde sanayi ve turizm alanında önemli eksikliklerin giderilmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Ajansımız bölgedeki paydaşlar ile geliştirdiği projeler ile önemli bir başarı kazanmıştır. Bu program kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan performans değerlendirmesinde 26 Kalkınma Ajansı arasında 2. olup bölgemize önemli kaynak gelmesini sağlamıştır. Bu başarıyı 2021 yılında da sürdürerek insanlarımıza dokunan, kırsal ve kentsel alanlarda hanehalkı gelirine olumlu etki edebilecek projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Toplantımızda Ajansın devam eden faaliyetleri ile ilgili konular ve diğer gündem maddeleri görüşülecek ve bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi. HABER MERKEZİ