İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan ve Mayıs ayının ortasına kadar sürmesi planlanan Bingöl’de Bilim Yolculuğu projesiyle şehir merkezinde bulunan 20 ilkokul ve 15 ortaokulundan öğrenciler 4 farklı istasyonda bilimsel etkinliklere katılıyor. Proje, öğrencilerde bilim kültürü oluşturmak ve onlara bilimi sevdirmeyi amaçlıyor.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney; hazırlanan bu Projenin 4 farklı bilim istasyonu Bingöl STEM, BİLSEM, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi ve Bingöl Üniversitesi Fen Fakültesinde bulunuyor. Bingöl’de Bilim Yolculuğu projesiyle öğrencilerimizin doğada ve çevrelerindeki olaylara bir bilim insanı gözüyle bakabileceğinin farkına varmalarını sağlamak; merak etme, sorgulama, gözlem ve araştırma yapma, yaratıcı ve eleştirel düşünme, problem çözme, karar verme gibi 21. Yüzyıl becerilerini geliştirerek öğrencilerde bilimsel düşünme yeteneği geliştirmek; öğrencilerimizin üst eğitim kurumlarını görmeleri ve oralardaki öğrencilerle paylaşımlarda bulunmalarını sağlamak ve bu sayede motivasyonlarını arttırmak; okul dışı öğrenme ortamlarının eğitime yönelik faaliyetlerini arttırmak ve öğrencilerimizin bilime hizmet eden üniversite ve bilim merkezi gibi kurumları tanımalarına ve daha etkin kullanmalarına fırsat yaratmak hedefleniyor.

Bingöl STEM, BİLSEM, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi ve Bingöl Üniversitesi Fen Fakültesi’nde kurulan 4 istasyondaki bilim atölyesi çalışmalarıyla 20 hafta boyunca 80 faaliyet gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bingöl’de Bilim yolculuğu projesiyle, merkezde bulunan 20 ilkokul ve 15 ortaokuldan 20 kişilik farklı öğrenci gruplarıyla toplamda 1600 öğrencinin bilim atölyesi çalışmalarına katılması hedefleniyor.” dedi.

Hazırlanan Bingöl’de Bilim Yolculuğu Projesi kapsamında öğrenciler, Bingöl Üniversitesi, Bingöl STEM Merkezi, Bingöl Bilim Sanat Merkezini ziyaret etti. HABER MERKEZİ