Bingöl’de yaşanan depremler sonrası uzmanlardan açıklamalar peş peşe geliyor. Meydana gelen depremler sonrası ‘deprem fırtınası’ başladığı yorumu yapılmış ve bölgedeki sismik hareketlere dikkat çekilmişti.

Bingöl Yedisu’daki depremin meydana geldiği bölgede, arap plakasının sürekli olarak kuzey yönüne hareket ettiğini söyleyen Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi'nde görevli Dr. Bayrak, bir ilçe için flaş bir deprem uyarısında bulundu.

YEDİSU FAY ZONU UYARISI

Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Ender Bayrak 1900'lü yıllardan bugüne kadar bölgede 4'ten büyük 395 depremin meydana geldiğini söyledi.

Karlıova'da depremin yaşandığı alanın hemen kuzeybatısında Yedisu segmenti olarak bilinen faya dikkat çeken Bayrak, "Bu fay şu anki ana sokuş olduğu faydan biraz daha büyük. Burası sismik boşluk diye tabir edilen alana denk geliyor. O bölgede bir deprem olursa büyüklüğü 6 ile 6,5 arasında olabilir. Bölgede böyle bir tehlike var. O bölgedeki köylerdeki ve yapıları hızlıca elden geçirmek gereklidir" diye konuştu. SABAH