Vali Kadir Ekinci ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Ekinci kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bahar mevsiminin müjdecisi olan ve Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada yüzyıllardır büyük bir coşku ile kutlanan Nevruz, yeni başlangıçların, ümidi yeşertmenin, tabiatla birlikte mutlu ve huzurlu yarınlara erişmenin, kardeşlik ve dayanışmanın bayramıdır.

Nevruz Bayramı, inanç, sevgi ve dayanışma eksenli geleneklerimizin önemli bir rengi, birlik ve beraberliğimizin, dostluk ve kardeşliğimizin vazgeçilmez simgesidir.

Nevruz bizler için dün olduğu gibi bugün de barışı, adaleti ve paylaşımı temsil etmektedir. Medeniyet tecrübemiz ve kültürel kodlarımız dünden bugüne inanç esasları, hukuk nosyonu ve örf ve adetleri ile rengine, diline ve dinine bakmaksızın mazlumların ve mağdurların sesi olmaya; aşını muhtaçlarla paylaşmaya, gönül köprüleri üzerinden muhabbet iklimi sunmaya, sulh ve selametin tesisi için mücadele etmeye devam etmektedir.

Aynı zamanda ‘Yeni Gün’ anlamına gelen Nevruz Bayramı milletimiz ve tüm insanlık için bolluk ve bereket olsun; toprağın uyanışı gibi barışın evrensel dili uyansın; zamanın ve coğrafyanın ruhu sükunet suretinde olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle; Nevruz’un tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, değerli Bingöllü hemşehrilerimin ‘Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.”