Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Muhtarlar günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ekinci kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Muhtarlık kurumu; devlet ve millet bütünleşmesinin tesisinde çok önemli bir rol oynadığı gibi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında da olmazsa olmaz bir öneme sahiptir.

Mahallelerinde ve köylerinde, devlet ile vatandaş arasında birer köprü olan muhtarlarımız, ülkemizin dört bir köşesinde, devletimizin gören gözü, tutan eli, işiten kulağı olarak çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedirler

Görev yaptıkları mahallelerde ve köylerde hem devleti hem de milleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu yerine getiren muhtarlarımız, kamu hizmetlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi noktasında da önemli bir misyon ifa etmektedirler.

Sayın Cumhurbaşkanımızın farklı periyotlarla muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Bakanlarımızın ve Sayın Valilerimizin muhtarlarımızla buluşarak istişarelerde bulunması, devletimizin muhtarlık kurumuna ve muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Muhtarlarımızın en üst düzeyde kabulü, hem hak ettikleri konuma ve değere kavuşmalarına hem de idare sistemimizin güçlenmesine ve sağlıklı bir temele oturmasına vesile olmuştur.

Muhtarlarımızın maaşlarında ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeler, muhtarlık hizmet binaları ve Muhtar Bilgi Sistemi gibi hizmetler, yerel yönetimlerin temel öğesi olan muhtarlarımızın daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunabilmesine imkân sağlayarak standartları daha ileriye taşımıştır.

19 Ekim, devletin millete bakışıdır; yerel dokuya ve dinamiklere, toplumun kılcallarına uzanan şefkat elidir. 19 Ekim, devletin vatandaşı ve vatandaş odaklı hizmeti merkeze alması ve onları en büyük değer olarak görmesinin tezahürüdür.

Kendi tarihine, kültürüne ve yarınlarına sahip çıkan bu anlayış sayesinde Türkiye'nin çehresi değişiyor; köylerimiz, mahallerimiz, ilçelerimiz ve şehirlerimiz büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor.

Bu vesileyle; halkımızın seçimiyle iş başına gelmiş ve çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olduklarına inandığım muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” HABER MERKEZİ