Bingöl İl Müftüsü Ahmet Süzen ve Karlıova İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak tarafından Karlıova’da meydana gelen depremde parmaklarını kaybeden ve Ankara’daki tedavisi biterek evine dönen deprem gazisi Güvenlik Korucusu İsa Kumral’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu.

Akabinde İl Müftüsü Ahmet Süzen Karlıova İlçesinde ikamet eden emekli teşkilat mensupları ve merkez cami çevresindeki görevlilerle tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Ahmet Süzen; Camilerde uzun yıllar hizmet ederek emekli olan hocalarla ve İlçenin tarihinde ilim hizmetinde bulunanlarla hem müftülük, hem cami hizmetleri, hem de cenaze, düğün, taziye konularında dikkat edilmesi gereken Koronavirüs tedbirleri hususlarını görüştü.

Ayrıca konunun hem sağlık yönünün önemli olduğu hem de dini yönden tedbirlere uymanın herkesin bir birinin sağlığına dikkat etmesi, herkesin kendini ve başkalarını korumasının da dini bir vebal olduğu sohbette gündeme gelerek istişare edildi.

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

İl Müftü Yardımcı Hanife Miran ve İl Vaizi Sümeyra Sav tarafından Karlıova merkezli depremde Şehit olan Güvenlik Korucusu Cengiz Pullu'nun Kümbet Köyü'nde yaşayan ailesine ziyaret gerçekleştirildi. Daha sonra da Kaynarpınar Köyü'ne geçen görevliler depremde evleri yıkılan aileler ile bir araya geldi. HABER MERKEZİ