Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik Bingöl’de çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefleyen KÜSİ çalışma grubu, valilik makamından 2019 yılı Ocak ayında alınan onay ile oluşturuldu. Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarına devam eden KÜSİ, çalışmaları kapsamında 15 Mayıs 2019 tarihinde Bingöl’de 2 adet faaliyet gerçekleştirdi.

KÜSİ ziyaretlerine, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan ve Mühendis İlyas Karaman, Mühendis Hatice Aslan, KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Üsame Demir ve Bingöl Üniversitesi öğretim üyelerinden Öğr. Gr. Veysel Süzerer. Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bayındır, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl YDO Koordinatörü İsa Telimen ve KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir katıldı.         

GENÇ İBN - İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARETİ

KÜSİ Çalışma Grubu Üyeleri, Genç ilçesi İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret gerçekleştirerek "Doğal İndikatör", "Anti fugal, Anti viral, Anti bakteriyel Kumaş Üretimi" ve "Deride Renk Değişimi" proje fikirleri hakkında sunumlar yaparak projelerin patent, faydalı model vb. konulardaki süreçlerin gerçekleştirilmesi hususunda fikir alışverişinde bulundular. Aynı zamanda Üniversite – Kamu işbirliği çerçevesinde ortak proje yürütülmesi için çalışmalar başlatıldı.

BİNGÖL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARET EDİLDİ

Bingöl merkezde bulunan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrenci ve öğretmenlerinin tasarladıkları ve 50. TUBİTAK lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışması yazılım dalında Türkiye 2.si seçilen “Tarımda Fe.Y.Z Feyno Tipleme ve Yapay Zeka” adlı proje öğrenciler ve öğretmenler tarafından KÜSİ çalışma grubuna anlatıldı.  

KÜSİ ekibi, “İlgili projeye ait patent, faydalı model v.b. konularda ki süreçler hakkında bilgilendirmeler yapılarak süreçlerin takibi hususunda KÜSİ Çalışma Grubu olarak tüm katkıların sunulacağı ve başvuru sürecinin başlatılması adına farkındalık oluşturulması sağlanmıştır” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)