Ülkemizde son yıllarda hızla artış gösteren kadına şiddet konusunda farkındalığın artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (MUSFOD) ile İdyma Çağdaş Sanat Derneği (İÇSD)‘nin ortaklaşa düzenledikleri kadına fiziksel ve psikolojik şiddet temalı “1. İdyma Kısa Film Senaryo Yarışması” sonuçlandı.

15 Ağustos 2020 - 15 Eylül 2020 tarihleri arasında başvuruların yapıldığı yarışmaya, Türkiye’nin çeşitli illerinden, şartnameye uygun bulunan 49 senaryo katıldı. Ön eleme sonucu finale kalan eserlerin içinden, yarışmaya Bingöl’den katılan Nagihan Korkutata’ya ait “Ton Farkı” adlı eser birinci seçildi.

Kazanan senaryonun kısa filme çekilmesi RGB FİLM YAPIM tarafından gerçekleşecek olup, sanat yönetmenliğini oyuncu ve rejisör Kazım Akşar, yönetmenliğini ise Ali Murat Günay üstelenecek. Filmin çekimleri tamamlandığında, son başvuru tarihi 13 Kasım 2020 olan “10. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması”na katılımı sağlanacaktır.

07 Kasım 2020 tarihinde düzenlenmesi planlanan ödül töreni ve film gösterimi ise, Valilik tarafından 81 il genelindeki tüm derneklere gönderilen, etkinliklerin 01 Aralık 2020 tarihine kadar durdurulması konulu resmi yazısı sebebiyle, ileriki bir tarihe ertelenmiştir. Pandemi süreci ve valilik izinleriyle ilgili yeni resmi açıklamalara göre, ödül töreni ve film gösterimine ilişkin gelişme ve duyurular tekrar yapılacaktır.

Tüm gelişmeleri,

https://www.facebook.com/idyma.kisa.film.senaryo.yarismasi

sayfasından takip edebilirsiniz. HABER MERKEZİ