Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında yaptığı açıklamada, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile görüşerek açıklama yapan Aydemir, “Bingöl Merkez Kültür Mahallesinde, deprem konutu olarak afet kadastrosu uygulanmak suretiyle yapılmış bulunan, halk arasında 2 ve 3 katlı yapılar olarak bilinen, şuanda üzerinde bulunduğumuz alandaki binalar, Bingöl Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm adı altında vatandaşlardan alındı. Hak sahipleriyle yapılan sözleşme gereği 18 ay içerisinde kendilerine yeni evler yapılıp teslim edilmesi gerekirken şuanda bırakalım evlerin yapılıp teslim edilmesini, kazma bile vurulmamıştır. Yapılan sözleşme tarihi üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu yerle ilgili hak sahiplerini oyalamaya ve mağdur etmeye yönelik inşaat tekniğine, Fen’e uygun olmayan projeler gerekçe gösterilerek günümüze kadar gelinmiştir” dedi.

“HAK SAHİPLERİNİN EVLERİNE KAVUŞMASI İÇİN GEREKENLER YAPILMALIDIR”

Bingöl genelinde altyapı ve üstyapıya sahip olan en düzenli mahallenin Kültür Mahallesi olduğunu belirten Aydemir, “bu mahallede kentsel dönüşüm uygulamak akıl karı değildir. Çünkü Bingöl’de kentsel dönüşüme acil ihtiyacı olan yerler, Yenimahalle, Yeşilyurt ve Mirzan mahalleleridir. Kentsel dönüşüm alanı olarak, Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesinin seçilmesi, tamamen ranta dayalı, amacı kamu hizmeti yerine bireysel rantlar sağlamaktır. Zaten hali hazır projelerde 14 katlı, 8 katlı ve altında dükkânların bulunduğu planlamalar mevcuttur. Bu da amacın hak sahiplerini korumak ve kollamak olmadığının açık göstergesidir” diye konuştu.

Mazeret gösterilmeden hak sahiplerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Aydemir, “hak sahiplerinin evlerine kavuşması için gerekenler, hiçbir mazeret sunulmaksızın yerine getirilmelidir” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Kültür Mahallesinde hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz ve Feyzi Berdibek’e de çağrıda bulunan Aydemir, şunları söyledi: “Belediyede devamlılık esastır. Bir belediye başkanı gitti, diğer geldi diye çalışmalar durmaz.  Dolayısıyla uzun yıllar bakanlık yapmış Bingöl Milletvekili Sayın Cevdet Yılmaz ve yine Bingöl Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek’e çağrıda bulunuyoruz. Hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Bu insanların mağduriyetinin giderilmesi noktasında üzerimize düşen ne varsa destek olmaya hazırız.”

HAK SAHİPLERİ CUMHURBAŞKANINDAN DESTEK İSTEDİ

Hak sahiplerinden Recep Yazıcı ise, “Burayı belediye başkanları bu konuma getirmişler, devletimizden ricamız biran önce mağduriyetimizin giderilmesidir. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz, bu mağduriyetimizi gidersinler” dedi. (Haber Merkezi)