Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi’nin, Bingöl’de 1 Nolu Sağlık Ocağı önündeki kan bağış kampanyasına Bingöl Gazeteciler Cemiyeti destek verdi. Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Ali Yıldırım ile cemiyet üyesi Bayram Avunan kan bağışında bulundu.

 

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Ali Yıldırım, cemiyet olarak sosyal sorumluluk gerektiren projelerin içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Kan her zaman ihtiyaçtır. Mesleği gereği sürekli kamera ve fotoğraf makinesinin arkasında bulunan basın mensuplarımız bu noktada bir farkındalık oluşturarak böylesi önemli bir faaliyete destek oluyorlar. Hastaneye düşen vatandaşlarımız bunu daha iyi anlar. Bu bağışladığımız kanlar inşallah gerçekten ihtiyacı olan insanlara gider. Eğer bir can kurtarırsak ne mutlu bize. Kan bağışı hayat kurtarır. Kan ihtiyacı her geçen gün arttığı için vatandaşlarımız kan bağışı yapmaya devam etmeli” diye konuştu.

 

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Temsilcisi Mehmet Müjde, kan bağışına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, kan bağışı yapan Bingöllü vatandaşlara duyarlıklarından dolayı teşekkür etti.

 

ACİL KANA İHTİYAÇ VAR

Bingöl halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Müjde, “Ancak bu yeterli değil. Bingöl’den topladığımız kan Bingöl Devlet Hastanesi ile Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne yetmemektedir. Bundan dolayı bize batı bölgelerinden kan gelmektedir. Bizler Bingöl halkından daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Bu amaçla gazetecilere çok iş düştüğünü ve bize yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Şuan talebi karşılayacak durumda olmadığımızdan dolayı stokumuz yok.  Kan bağışı için rağbet var ancak ihtiyacı karşılayacak düzeyde değil. Bingöl halkından bize daha fazla yardımcı olmalarını istiyoruz. Bölgenin çok ciddi kana ihtiyacı var. Bir ünite kan, 3 can demektir. Ne kadar çok duyarlılık o kadar çok hayat kurtarmak demektir. Bingöllü vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Şimdiden tüm Bingöllülere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)