“Öğretmen ve öğrenci gözüyle Bingöl’de Sonbahar” temasıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında ödüller sahibini buldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından 01.10.2019 ve 01.11.2019 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya 72 öğrenci ve 24 öğretmen katıldı.

Bingöl’deki öğretmen ve  lise 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen “Öğretmen ve öğrenci gözüyle Bingöl’de Sonbahar” yarışması ödül töreni TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Konferans salonunda  gerçekleştirildi.

Düzenlenen ödül törenine İl milli eğitim Müdürü Rahmi Güney, Bingöl Defterdarı Mesut Akbulut, Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Akarca, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Rahmi Güney; “Fotoğraf, geçmekte olan gerçek anın yakalanmasıdır. Bu sebeple Bingöl’de Sonbahar adlı projemizle fotoğraf kültürü oluşturarak sonbaharın renkli dokusunu fotoğrafa dökmek istedik. Bingöl’ün tarihini, yerel yaşamını geleneksel ve tarihsel değerlerini, doğal güzelliklerini, köylerini,  insan portrelerini gelecek nesillere aktarabilmek ve kentin görsel arşivini oluşturmak adına başlattığımız projemizle ilimizin çok güzel fotoğraflarına sahip olduk. Hazırlanan bu projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı, yarışmaya katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca düzenlediğimiz yarışmanın seçici kurulunda yer alan Kültür ve Turizm Müdürümüz Kasım Barman’a, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Yusuf Tokuş’a,  BİFSAK Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi’ye ve Fotoğrafçı Yücel Albayrak’a emek ve katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen yarışma sonunda öğretmenler arasında Solhan İlkokulu öğretmeni Osman Ayman birinci, Genç Şehit Murat Yıldırım MTAL öğretmeni Orhan Arvin ikinci, Genç İbni Sina MTAL öğretmeni Murat Çiftçi ise üçüncü oldu.

Öğrenciler arasında ise Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Budancamanak birinci, İMKB Bingöl Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin Altunhan ikinci, Kiğı Fuat Dağıstanlı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Bozay ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Bingöl Defterdarı Mesut Akbulut, Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Akarca verdi.

Dereceye girenler Yarım Altın, bisiklet ve para ödülü aldı.

Katılımcılar Ödül törenin ardından öğrenci ve öğretmenlerin yarışmada dereceye giren fotoğrafların sergilendiği sergiyi gezdiler. HABER MERKEZİ