23 Eylül-7 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Genel Aydınlatma Denetimi’ kapsamında; Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illeri ile bu illere bağlı ilçelerin ve köylerin bazı bölgelerindeki sokak ve cadde aydınlatma armatürleri, kontrol amaçlı gündüz saatlerinde de yanar halde tutulması söz konusu olacak.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., faaliyet bölgesinde yer alan aydınlatma armatürleri ile sokak aydınlatma sayaç devreleri, mevcut aydınlatma tesisleri, Genel Aydınlatma Yönetmeliği’nin 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında denetimden geçecektir.

Bu kapsamda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün Genel Aydınlatma Denetim ekiplerince sahada kontroller yapılacaktır. 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 7 Ekim Pazartesi günü sona erecek denetim süresince; gündüz saatlerinde bazı bölgelerde, sokak ve cadde aydınlatma armatürleri kontrol amaçlı yanar halde olacaktır. 

Fırat EDAŞ’tan yapılan duyuruya göre; “Enerjinin verimli kullanılması ve tasarruf edilmesi yönündeki bilinçle vatandaşlarımızın gündüz yanan sokak lambaları için yaptığımız bilgilendirmeyi dikkate alarak, arıza ve ihbar bildiriminde bulunmamalarını kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi. HABER MERKEZİ