Konuyla ilgili sitemini belirten vatandaş şunları söyledi: “Bugün sabah oğlum ve yeğenim alışveriş yapmak için evden çıktılar. Bir süre sonra eve dönen çocuklar yaşananları bana anlatıp şunları söylediler: ‘A101 şubesine bir şeyler almak için gittik. Aradığımızı bulamayınca çıkmaya karar verdik. Dışarı çıktıktan sonra orada çalışan personel bizi çağırdı. Gelin, gelin! misafirim olacaksınız dedi. Bizi personel odasına götürüp ne çaldınız söyleyin dedi. Biz bir şey çalmadığımızı söyleyince bizden birinin üzerini aradı.’ Diğer çocukta ceplerini boşaltarak kendisinin de bir şey çalmadığını söylüyor. Çocukların üzerinden bir şey çıkmayınca çocukları bırakıyor.

Eve geldiklerinde durumu bana anlattılar. Bende bahsettikleri A101 şubesine gittim. Çalışan personele durumu anlattım. Yaşananları inkâr etmedi. Müdürün kameradan çocukları gördüğünü ve çocukları araması gerektiğini söyledi. Kasada açık verdikleri için böyle uygulamalar yaptıklarını söyledi.

Şimdi malum firmanın yetkililerine sesleniyorum. Madem malınızı o kadar seviyorsunuz neden hırsızlık cihazı koymayıp insanları zan altında bırakıyorsunuz. Her şüphelendiğinizi böyle sorgu odasına alıp aramamı yapıyorsunuz. Yaptığınız uygulamanın çocukların psikolojisine etkisini biliyor musunuz?” diyerek tepki gösterdi. HABER MERKEZİ