Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye’de 16 Mart 2020’de ibadete kapatılan camiler kontrollü olarak ibadete açıldı.

Vali Kadir Ekinci Cuma Namazı öncesinde daha önceden belirlenmiş farklı cami bahçelerini ziyaret ederek buralarda alınan tedbirleri ve hazırlıkları yerinde inceledi.

Daha sonra Vali Kadir Ekinci’nin katılımları ile Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi TOKİ Camii bahçesinde, camilerin yeniden ibadete açılması münasebetiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de dualar ve tekbirler eşliğinde şükür kurbanları kesildi.

Burada gazetecilere yaptığı değerlendirmede Vali Ekinci şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere yaklaşık 2,5 aydır camilerimiz cemaatinden uzaktı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın Bakanlar Kurulu ile birlikte almış olduğu karar çerçevesinde bugün camilerimiz yeniden cemaatine kavuşuyor.

Malumunuz olduğu üzere Bingöllü kardeşlerimiz camilere ve cemaatlerine gönülden bağlıdırlar. Dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’de de camilerin tekrar açılıyor olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Rabbim bundan sonra hiçbir vesile ile bizleri camisiz, ezansız ve cemaatsiz bırakmasın İnşallah.

Bizler milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Camilerimiz, ezanımız, bayrağımız, Kur’an’ımız bizim kırmızı çizgilerimizdir. Dolayısıyla, hayatımızın bir parçası olan bu değerlerimizi Rabbim bizlerden ayırmasın diyorum.

Elbette yaşadığımız süreçlere birer imtihan nazarıyla bakıyoruz. Bireysel ve topluca tabi olduğumuz bir ağır imtihan. Esas olan bu imtihanı başarılı bir şekilde verebilmektir. Her birimizin yaşananlarla ilgili tefekkür etmesi ve etkisi bir ömür üzerimizde sürecek dersler çıkarması gerekir. Bu vesile ile şunu da hatırlatmak isterim. İnşallah kontrollü ve kademeli bir şekilde normal hayata dönecek ve eski güzel günlerimizi hep birlikte yaşayacağız. Ama süreçte özellikle tedbirleri sıkı tutmalı; maske, mesafe ve temizlik konularına hassasiyet göstermeliyiz.

Rabbim bu virüsten milletimizi, memleketimizi ve tüm dünyayı bir an önce ve en az hasarla kurtarsın inşallah. Dualarımız, ülkemiz, ümmetimiz ve tüm insanlık için. Bugün Camilerimize, cemaatimize kavuşmanın vesilesi ile Diyanet Vakfımız aracılığıyla Bingöl’de de kurbanımızı kestik. Allah kurbanımızı da kabul eylesin. Kesilen kurbanları ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtacağız inşallah.” dedi. HABER MERKEZİ