2020 Yılı İl Özel İdaresi yatırım programında bulunan "Kapama Çilek Bahçesi Projesi" kapsamında Bingöl İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Bingöl’de Çilek Yetiştiriciliği bölgesi oluşturuldu. Bingöl Yamaç Bölgesi grup köylerinde 2 dekarı örtü altı olmak üzere toplam 23 dekar alanda 8 adet kapama çilek bahçesi kuruldu.

Kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması ve aynı bölgede tek ürün yetiştirilmesi amaçlanarak yapılan bu çalışmada çiftçilere yüzde 80 hibe ile toplamda 120 bin adet Albion, Kabarla ve Fern çeşitlerinden oluşan çilek fidelerinin yanı sıra 2.180 Kg. malç (örtü naylonu) dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım programında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır; "2020 yılında kapama çilek bahçesi projesi kapsamında hedeflerinin ürünün tek bölgede yetiştirilerek işçilik nakliye ve pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılması olduğunu söyleyerek aynı üretim modelinin farklı ürünlerde de yapılacağının altını çizerek verimli üretimin, ancak bilinçli çiftçilikle yapılacağını" söyledi.

Dağıtım programına İl Müdürü, Bahadır'ın yanı sıra, Tarım Kredi Kooperatifi Bingöl Temsilcisi Suphi Çetkin, Şube Müdürleri ve teknik personeller de katıldı. HABER MERKEZİ