Vali Kadir Ekinci, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ münasebetiyle Yeşilyurt Ortaokulunda düzenlenen etkinliklere katıldı.

 

İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin şunları söyledi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık mücadelesini, 23 Nisan 1920 günü, Ankara’dan Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş aynı zaman da ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. Bu duygularla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, herkese saygılar sunuyorum” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Engin’in açış ve selamlama konuşmasının ardından ‘Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan tarafından ödülleri takdim edildi.

 

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Ekibi ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan jimnastik gösterileri ile devam etti.

Daha sonra, Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu öğrencilerinden Elif Şadinoğlu günün anlam ve önemini vurgulayan şiirini okudu.

Bingöl Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerince hazırlanan gösteriler ve oynanan oyunlar ilgiyle izlendi ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Yeşilyurt Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Zeybek Oyunu ve Halk Oyunları gösterileri ile devam eden program öğrenciler tarafından yapılan el işi ürünleri ve resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlama programına Valimiz Kadir Ekinci’nin yanı sıra 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber Merkezi)