Bingöl İHH tarafından, Suriye’nin İdlib ilinin güney kırsalından bombardıman nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden siviller için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Yardım kapsamında toplanan yardım malzemeleri Suriye’ye doğru yola çıktı. TIR’ların kalkışı dolayısıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

Gili, “İdlib acil yardım kampanyası kapsamında Bingöl İHH olarak yardım çalışmalarında gıda, un, giyim, ayakkabı, battaniye, halı, çocuk bezi ve temizlik malzemelerinden oluşan 5.Tırımızı Suriye’ye gönderdik. Bu çalışmada yardımcı olan, bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARDIMA DESTEK VEREBİLİRSİNİZ

Gili, Suriye’de ‘İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ Yardım Kampanyası’na destek vermek isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: 

“İHH aracılığıyla mazlum Suriyelilere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise; Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1

IBAN NO: TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01

0536 619 78 62” HABER MERKEZİ