Bingöl’ün uzun zamandır hasretle beklediği ve konuştuğu “Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi” için geri sayım başladı. Havaların ısınması ile birlikte çalışmaların başlaması bekleniliyor.

İLK ETAP BU YIL YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 Ekim 2020’de Bingöl’de yaptığı konuşmada; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan Bingöl için bir Millet Bahçesi talimatı aldık. Bunun için yer ile ilgili istişareler yaptık. İnşallah bu projeyi Çapakçur Vadisinde, yaklaşık 2.4 milyon metre karelik alanda, etaplar halinde gerçekleştireceğiz. Böylece Türkiye’de ilk defa bir ‘Millet Vadisi’ projesi gerçekleştirmiş olacağız. 2020 yılında bu projenin ilk etabına başlayacağız inşallah.

“ETAP ETAP PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Ocak 2020’de yaptığı açıklamada;  “Şehrimizin sosyal hayatını ve ekonomisini canlandıracak vadimizi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un sağlayacağı 20 Milyon TL destekle gerekli kamulaştırmalarımızı yaparak etap etap projemizi hayata geçireceğiz. Türkiye’nin ilk Millet Vadisi projesi kapsamında parklar, müzikli su fıskiyeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, hobi evleri gibi birçok sosyal alan inşa edeceğiz” dedi. HABER MERKEZİ