Üçüncü Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’ kapsamında alınan bal numunelerinin analizleri tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun ilgi gören yarışmanın bal numuneleri, Tarım ve Orman Bakanlığının 22 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan güncel ‘Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ ne uygun şekilde 14 farklı parametrede alanında uzman akademisyenler tarafından inceleniyor.

Numune Analizleri Gizlilikle ve Etik Kurallara Uygun Şekilde Gerçekleştiriliyor

Yarışmanın analiz süreci hakkında bilgi veren komisyon üyeleri, “Başvuru ve analiz süreci gizlilikle ve etik kurallara uygun şekilde gerçekleştirilen yarışma için Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından başvuruda bulunan her arıcıdan üçer numune alınarak kayıt numaraları verildi. Sonrasında PİKOM tarafından alınan numunelerin birer adedi kodları değiştirilerek analiz edilmek üzere Bingöl Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarına teslimi gerçekleştirildi. Diğer numuneler ise sergi ve duyu analizi için uygun koşullarda muhafaza ediliyor” açıklamalarında bulundu.

YARIŞMA SONUÇLARI PANDEMİ KURALLARINA UYGUN ŞEKİLDE AÇIKLANACAK

Heyecanla beklenen yarışma sonuçları 4 Kasım’da açıklanacak. Ancak sonuçların pandemi nedeniyle önceki yıllardan farklı olarak sınırlı katılımla ve online olarak canlı şekilde açıklanması planlanıyor. Analizler sonucunda ilk üçe giren ballar Bingöl Üniversitesi Rektörlük binası protokol girişinde ve Kallium AVM’de sergilenecek. HABER MERKEZİ