Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" dedi.

40 dakika teneffüs sözünden sonra 81 il belediyeleri 81 ilden bir okula 40 dakikalık teneffüs için öğrencilere hediye yollama sözü verdi.

BİNGÖL’DEN 81 İLE BAL

Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “40 dakika teneffüs, doğal enerji deposu Bingöl balı olmadan olmaz.

Biz de çocuklarımızın ilk derse enerji dolu başlamaları için Türkiye birincisi, dünya ikincisi meşhur Bingöl balı ile karşılık vermek isteriz.

81 ilden 81 okula ballar, bal diyarı Bingöl’den” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN DESTEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Twitter hesabından öğrencilere ilk teneffüsün 40 dakika olacağı yönünde söz vermesi üzerine birçok il ve sektörden destek mesajı geldi.

Meşhur lezzetleriyle Kahramanmaraş, Çorum, Ordu ve Balıkesir gibi iller ve spor camiası uzun süren tatilden sonra 40 dakikalık teneffüsün öğrenciler için zevkli ve eğlenceli geçmesi için adeta seferber oldular. HABER MERKEZİ