Bingöllü Yönetmen Yücel Albayrak ve Muhammed Oya’nın çektiği “A.Rıza” adlı yapım tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nde özel seçki ödülüne layık görüldü.

Bingöllü ressam Ali Rıza Kılıç’ın kendi anlatımıyla sanat yaşamına başlangıcını, sanat ve kendi hayatına dair bilgileri görsel bir şölen eşliğinde sunulduğu “A.Rıza” katıldığı ünlü aktör Mehmet Aslantuğ’un başkanlık ettiği jüri tarafından 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nde özel seçki ödülüne layık görüldü.

Yönetmen Muhammed Oya, ödül töreninin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlk ödülümüz olduğu için ayrı bir heyecanlıydık. Bizleri bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.

Ressam Ali Rıza Kılıç ise kendi yaşamı ve sanat yaşamına yer verilen belgeselin ödül almasını onur verici olarak nitelendirirken, ikinci bahar diyerek kısa süre önce yeniden başladığı sanat serüveninde gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)