Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2019 yılı kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği üyesi İlhami Demir, Kasım ayı içerisinde 98 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 13 bin 703 TL tutarında yardımda bulunduklarını belirtti.

  Bingöl Umut Kervanı üyesi İlhami Demir, Kasım ayında yapılan yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaşarak, şunları söyledi:

" Kasım ayı içerisinde 98 ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 13 bin 703 TL tutarında yardımda bulunduk. Her ay olduğu gibi bu ay da Bingöl Umut Kervanı olarak muhtaç ailelere yardımda bulunmaya devam ettik. Kasım ayı içerisinde 27 aileye 2 bin 723 TL tutarında gıda yardımı, 15 aileye 5 bin 850 TL tutarında nakdi yardım ve 56 aileye 5 bin 130 TL tutarında kırmızı et yardımında bulunduk. İnsanlara yardım etmek bir yolla sınırlı değildir. Fakat zengin bir kişinin ihtiyacı olan yoksullara yardım etmesinin en belirgin yolu sadakadır. Sadaka verene hem bu dünyada hem de ahirette ecir vardır. Bu dünyada da ve ahirette de yüce Allah'a yakın olur. Sadaka, kişiyi Rabbine yaklaştırır. Hayırsever kişinin bu dünyada ve ahirette ve hatta insanlar arasında büyük bir yeri vardır. Elinde olanı paylaşmanın mutluluğu, sevinci ve gönül huzurunun tarifi imkansızdır. Sadaka verin mutlu olun ve iç huzuru yakalayın.

    Yardım, yoksulların yaşadıkları ekonomik krizlerin üstesinden gelmelerine yardımcı olur, çünkü muhtaca verilen sadaka, ağır ekonomik zorluklarla baş etmesine ve hayatta kalmalarına yardımcı olur.

  Sadaka, bir toplumda sevgi ve saygının miktarını gösterir, çünkü bir toplumda yardım eden ve bu yardıma aracılık eden kurumların sayısı arttıkça, o toplumda sevgi miktarı artar ve  yardımlaşma gibi  ahlak değerleri de daha yaygın olur.

 Yardımlaşma, toplumlarda istikrar ve güvenin temelidir. Fakirlerin ihtiyaçları belirli bir ölçüde karşılandığında, kötülükler, toplumsal hastalıkları azalır. Suçlar yaygınlaşmaz.

Sadaka maddi ve manevi hastalıklarımızın şifasıdır. Çünkü Resulullah (s.a.v.): “Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz.” Diye buyuruyor."

Demir, derneklerinin iletişim bilgilerini de şu şekilde paylaştı: "İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı.” HABER MERKEZİ