İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Sonu dolayısıyla mesaj yayımladı. Engin mesajında şunları söyledi; Değerli Öğretmenler, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler, Her anını; ülkemizin geleceğine yönelik verdiğimiz emeklerle taçlandırdığımız bir ders yılını 365 eğitim kurumumuzda 4 bin 49 öğretmenimiz ve 59.431 öğrencimizle tamamlamış bulunuyoruz. Öncelikle bu anın gururu ve heyecanını tüm kalbimle sizlerle paylaşıyor, özverili çalışmalarıyla eğitim hayatımızı yönlendiren tüm öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca, okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm öğrencilerimize yaz tatilinin hayırlı ve verimli olmasını temenni ediyorum. Geleceğe umutla ve güvenle bakmanın ilk ve en önemli sağlayıcısı hiç şüphesiz okullarımızda alınan eğitimdir. Öyle ki, günümüzde okullarımız öğrencilere kendini tanıma, ideallerini şekillendirme, ahlaki ve milli değerleri koruma adına çok önemli misyonlar üstlenmiştir. Hiçbir eğitim kurumu öğrencisine, bilime ve ahlaka aykırı bir kültür kazandırma gayretinde olamaz. O nedenle, okullarımız toplumun kalbi, ülkemizin de gelişmişlik seviyesidir. Bir eğitim öğretim sezonunu geride bırakırken eğitim yuvalarımızın paydaşları olan bizler, her şeyden önce gerçekçi bir muhasebe yapmalı, “Daha iyi nasıl olabiliriz?” sorusuna geçerli cevaplar aramalıyız. Evet, özünde hepimiz eğitim gemisinin dümenindeyiz. Bunun için de, eğitimin her alanında elde ettiğimiz hatırı sayılır gelişmeleri korumak ve hakkını vermek için üzerimize düşen görevlerin bilincinde olmalıyız.

Değerli Meslektaşlarım,

Önceliğimiz, ahlaki değerlerle donanmış yeteneği ve isteği doğrultusunda iyi eğitim almış, becerili insan yetiştirmektir. Bu önceliğin derdine düştüğümüzü hissettiğimizde emin olun ki, doğru yoldasınızdır. Çünkü bizler, özverimizin iltifatını yetiştirdiğimiz nesillerde gören bir görevi ifa ediyoruz. Bu kadim sorumluluğun bizlere yüklediği görev, öğretim sezonunda olduğu gibi tatilde de sürmelidir. O nedenle heyecanımızı her daim diri tutmalı, yenilenmek ve yenilemek için teyakkuzda olmalıyız.

Sevgili veliler,

Her anne baba çocuğunun başarılı olmasını ister. Önemli olan bu başarıyı sadece karnedeki notlara bağlamamaktır. Emin olunuz ki, abartılı övgüler ya da onu rencide eden tepkiler, çocuğunuz üzerinde olumlu izler bırakmayacaktır. Elbette dozu ayarlandıktan sonra başarı ödüllendirilebilir; fakat başarısızlığın karşılığı hiçbir zaman ceza olmamalıdır. Şunu unutmamak gerekir; karne eğitimde bir araçtır, amaç değil.

Sevgili öğrenciler,

Bugünün dünyasında en çok ihtiyaç duyduğumuz ve hoyratça kullandığımız en değerli kavram vakittir. Sizler, hangi yaş gurubunda olursanız olun zamanla yarışıyorsunuz. Hayallerinizi ötelememek için zamanınızı planlamalı ve verimli kullanmalısınız. Tatil döneminde dinlenmeye ve eğlenmeye ayırdığımız vakti, her an elimizin altında olan bilgilerimizi tazelemeye de ayırmalıyız.

2018-2019 eğitim öğretim sezonunu geride bırakırken Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girmiş olan öğrencilerimize tüm kalbimle başarılar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. İnşallah gerek ilimiz, gerekse ülkemiz adına hayırlı sonuçlar elde ederler. Tatil döneminin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için verimli ve sağlık geçmesi umuduyla iyi tatiller diliyorum.” (Haber Merkezi)