Ankara BİNYAR Derneği, pandemiden dolayı ertelenen 2020 yılı yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Çukurambar Sıtkı Usta’da gerçekleştirilen ve Dernek Başkanı Cemal Koçakelçi’nin yanı sıra yönetim kurulu üyelerinin katılım sağladığı toplantıda, 2020 yılının ilk yarsında yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar ele alındı.

Toplantıda bir açılış konuşması gerçekleştiren Dernek Başkanı Cemal Koçakelçi, “Biliyorsunuz ki son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 salgınından dolayı dernek binamızda gerçekleştirdiğimiz birçok çalışmalarımıza ara verdik. Ancak bu dönemde bile maddi imkânsızlıklar nedeniyle en temel ihtiyaçlara erişemeyen Ankara’daki hemşerilerimize her konuda destek sağlayarak onlarla beraber olduk. Derneğimize başvuran ailelerin, sosyal incelemelerimiz sonucunda ihtiyaçlarını tespit edip, bu ailelere maddi-manevi destek verdik. Bizlere başvuran iki engelli kardeşimizin ihtiyacı olan akülü arabaya ve bir engelli kardeşimizin de protezine kavuşmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşadık. Pandemi yasaklarından dolayı memlekete gidemeyen vatandaşlarımız ve öğrenci kardeşlerimize gerekli destekler sağlanarak ulaşımları gerçekleştirildi. Yine hemşerilerimizi mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak çelenkli katılım sağladık.

“150 ÖĞRENCİYE HER AY BURS BAĞLANACAK”

“Bu dönemde özellikle derneğimiz ile hemşerilerimiz arasında köprü görevi gören Ankara BİNYAR Dergimizin 4. Sayısı da okur severleriyle buluştu. Ayrıca unutulmaya yüz tutan Zazaca Dili için birçok paylaşım ve çalışma gerçekleştirdik” diyen Başkan Koçakelçi, “Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Bingöl Solhan Spor yararına olmak üzere iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu yıl 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Ankara’da Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlı 150 Bingöllü öğrencimize burs bağlanmasına da öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek Ankara’daki Bingöllü öğrencilere müjdeyi de verdi.

“HERKESE KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK”

Başkan Koçakelçi, sözlerini, “Bundan sonra da siz değerli yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Ankara’ya yolu düşen bütün Bingöllü hemşerilerimize din, dil, ırk ve kimliğine bakılmaksızın hizmetlerimizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bilmenizi isterim. İnşallah en kısa sürede salgının son bulmasıyla hemşerilerimize ve öğrenci kardeşlerimize kavuşmanın da mutluluğunu yaşarız” kelinde tamamladı.

Toplantı, bundan sonraki dönemde gerçekleştirilecek olan çalışmaların tespit edilmesinin ardından son buldu.  HABER MERKEZİ