Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'Bingöl il sorumlusu' olduğu gerekçesiyle 2 yıldır aranan şüpheli, Ordu'da gaybubet evinde yakalandı. Evde ele geçirilen ajandada zanlının "Ben bile çözemem" dediği sessiz harflerden ve rakamlardan oluşan, Pensilvanya'dan gönderilen şifre ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü ‘FETÖ/PDY’ içerisinde aktif bir rol alıp, Adana’nın Ceyhan, Kahramanmaraş’ın da Pazarcık ilçelerinde ‘sorumlu’, son olarak da Bingöl’de ‘il sorumlusu’ olan ve her yerde aranan Ahmet Yıldırım’ı yakalamak için çalışma başlattı.

Polis yapılan bu çalışmalar sonucunda zanlının Ordu’daki gaybubet evinde saklandığı istihbaratı üzerine harekete geçti.

1 ay boyunca takip edildi

Polis, tam 1 ay boyunca Yıldırım’ı takip etti. Yapılan teknik ve fiziki takipte Yıldırım’ın, dış dünyayla bağlantısını tamamen kestiği ve cep telefonu kullanmadığı, örgütle ve diğer kişilerle olan bağlantısını da internet üzerinden yaptığı görüntü ve sesli görüşmelerle sağladığı tespit edildi.

Gerekli delilleri topladıktan sonra operasyon için düğmeye basan güvenlik güçleri, söz konusu zanlıyı saklandığı ‘gaybubet evi’nde yakaladı. Evde yapılan aramalarda da örgütsel doküman ve dijital malzemelere el konuldu.

Ajandada yer alan ve alfabedeki sessiz harflerden oluşan her bir dizenin, örgüt içinde önemli bir konuda yer alan kişileri, rakamların da onların yine örgüt içindeki pozisyonlarını ortaya koyduğunu düşünen polis, söz konusu şifreyi çözmek için de ‘özel bir ekip’ kurdu.

Eşi tutuklandı kendi kaçtı

7 farklı ‘ID’ üzerinden ‘ByLock’ kullandığı tespit edilen Yıldırım’ın, söz konusu gizli haberleşme programını da eşinin üzerine kayıtlı cep telefonuna yükleyip kullandığı belirlendi. Hatta bu yüzden 2 yıl önceki bir soruşturmada Yıldırım’ın eşi gözaltına alınıp, “Ben değil, eşim ByLock’u kullanıyordu” diye itirafta bulunduğu, Ahmet Yıldırım’ın da eşinin tutuklanmasına göz yumup, kaçmayı tercih ettiği de ortaya çıktı.

Ahmet Yıldırım’ın, saklandığı ‘gaybubet evi’ni kendisi ve örgüt içerisinde önemli bir konumda yer alan kişi dışında başka hiç kimsenin bilmediği de belirlendi. Yıldırım’ın, firariyken bile lüksten vazgeçmediği, kaldığı evde de her türlü rahat ve konforun sağlandığı dikkat çekti. Yıldırım’ın tek başına kaldığı gibi evde polis takibine karşı her türlü önlemin de alındığı, bu nedenle zanlının cep telefonu kullanmadığı tespit edildi.

İtirafçı oldu, üst düzey isimleri yakalattı

Ahmet Yıldırım, ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak için ‘itirafçı’ olmayı kabul ettiği öğrenildi. Ajandanın şifresi konusunda herhangi bir bilgi vermeyen Yıldırım’ın, buna rağmen Adana’nın Ceyhan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ile Bingöl’de şu ana kadar deşifre olmayan örgütte üst düzey görev alan 80 kişinin ismini verdiği belirtildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Yıldırım’ın, adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim