Toplantıya İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Suphi Çetkin,  ilgili şube müdürü, teknik personeller, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erdoğan Yener, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçimizin katılımıyla gerçekleşti.
 
İl Müdürü Mehmet Yıldırım “Bingöl’ün  böyle toplantılara ihtiyacı olduğunu belirterek, esasen tarım ve hayvancılıkla uğraşan siz değerli çiftçilerimizin çalışma alanlarında birebir yüz yüze görüşerek iyi niyet duygularımızla  paydaş kurumlarımız, ziraat odamız, birliklerimiz ,7 teknik şubemizle birlikte  Bingöl’ün tarımla ilgili sorunlarını dinleyip ortak bir noktada karşılıklı görüş ve önerileri dinleyip çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Böyle toplantılara ihtiyacımız vardı. Bu tip ziyaretlerin ilimize bağlı tüm köylerde belli bir sırayla devam edeceğini,  Direk siz üreticilerimizin sıkıntı yaşadığı konuları bire bir ele alıp rapor haline getireceğiz.
Bingöl ekonomisinde tarımın ve hayvancılığın önemli bir yeri olduğunu söyleyen İl Müdürümüz o yüzden bakış açımız İlin tek geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bu anlamda Bakanlığımızın önemli kolaylıklar sağladığı siz değerli çiftçilerimizin ayağına gelerek sorunları ve çözüm önerilerinizi yerinde tespit etmek için  bu toplantıları düzenlemeye başladık.” dedi.
İl Müdürü Mehmet Yıldırım “Bingöl’lü çiftçilerinin ihtiyaç duydukları tarımsal konularda her zaman kapımızın açık olduğunu, üreticiler olmazsa bizde olmayız çünkü üretmenin güzel yanı çiftçinin alın terinin aktığı ve helalinden kazanmanın gururu sizlersiniz bu bağlamda önerilerinizi ve sorunlarınızı dinleyip ortak bir noktada tarım ve hayvancılık alanında fikir birliği yapmamız gerektiği noktasında çalışmalarımızın devam edeceğini belirtiyouz.”
Daha sonra söz alan şube müdürleri, şubelerin işleyişlerini ve yapılan çalışmalar ile Bakanlığın tarımsal desteklemeleri, yörede yaşanan hayvan hareketleri, aşılama çalışmalarından bahsettikten sonra çiftçinin yerel bazda karşılaştıkları sorunlar hakkında konuşuldu. Yoğun bir katılımın olduğu Yeşilköy ki toplantıda söz alan Yeşilköy muhtarları ve çiftçileri çiftçi buluşmaları programından çok memnun olduklarını dile getirerek tarım sektörünün temsilcilerinin bir ardada köyü ziyaret etmelerinin bir ilk olduğunu sorunların ve çözüm önerilerinin ilk kez sahada görüşüldüğünü bununda üreticilerin çalışma şefkini artıracağını söyleyen köy muhtarı ve bu programların mutlaka devam etmesi gerektiğini beyan etti.  
Bingöl’de  örnek üreticinin Romanov ırkı koyun denemesinin başarılı olduğu ve bunun geliştirilmesi adına çalışmalara başlandığı ifade edildi.
 

 Çiftçilerle buluşma toplantısı karşılıklı soru cevap bölümü ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim