Toplantıya Vali Ali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Tunahan Çil ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mantı, suçun önlenmesi ve uyuşturucu kullanımının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında gerekli kurumlar ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ‘gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması için etkin bir propaganda sürecinin yapılması gerektiğini söyleyerek bu konuda yapılacak bilgilendirme, konferans, sunum, izletilecek video gibi faaliyetlerin önemine’ dikkat çekti.

Toplantıda uyuşturucu madde ticareti, uyuşturucu madde kullanımı, suç ve suça bulaşma ile etkin mücadele edebilmek adına kamuoyu oluşturulması, madde bağımlısı bireylerin tedavilerinin yapılması ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanması gibi gündem maddeleri ele alındı.

İlk olarak, uyuşturucu bağımlılarının metruk binaları suç yuvası haline getirdiği ve bunu önlemek amacıyla il genelinde 130 metruk binanın Emniyet Müdürlüğü, Bingöl Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yıkıldığı ifade edildi.

Bunun yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Yeşilay işbirliğinde ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ kapsamında bakım ve koruma kuruluşlarında kalan çocuklar ve personel ile koruyucu aile ve evlat edinme başvurusunda bulunan ailelere eğitim verildiği; erken tanı, psikososyal destek, yönlendirme gibi konularda bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla da ilimizdeki tüm Aile Hekimlerimize yönelik Bağımlılıkla Mücadele Eğitimlerinin yılsonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim