Proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından destek alan Sancak Belediyesi, ‘Güneş Enerjili Sokak Aydınlatma Projesi’ tamamlandı. 275 bin TL’ye maliyetinin yüzde 75’i Kalkınma Ajansı, yüzde 25’i Belediye bütçesinden karşılanan 33 adet güneş enerjili trafo direkleri kurularak aydınlatmaya başladı.

Proje ile ilgili Sancak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Başkanımız Nusret Koçin ve Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar sonucu güneş enerjisi ile çalışan sokak aydınlatma projemizi tamamlanmış bulunmaktayız. Projemiz kapsamında beldemizin ana sokakları 33 adet güneş enerjili trafo kurulmuştur” denildi.

“GÜNEŞ ENERJİSİ BİR NİMETTİR, NİMETLERDEN YARARLANMAK LAZIM”

Trafo sistemli direklerin hem güneş enerjisiyle hem de elektrikle çalıştığını belirten Belediye başkanı Nusret Koçin, “güneş enerjisi yetmediği durumlarda, elektrik devreye geçirilebiliyor. Bu projenin hazırlanmasında başta Kalkınma Ajansı yetkililerine ve uygulanmasında emek verenlere teşekkür ederim. Koçin, Güneş enerjisi bir nimettir, Allah’ın verdiği nimetlerden yararlanmak gerekir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim