Sağlık-Der Bingöl İl Temsilciliği, Uzm. Dr. Ferhat Korkutata Başkanlığında Tekin Gönç, Mücahit Kaçar, Sedat Taşkesen ve Enver Alban’dan oluştu.

Yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını dileyen Sağlık-Der Bingöl İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ferhat Korkutata dernek çalışmaları hakkında şunları dile getirdi:

“Derneğimiz 1991 yılında sağlık mensuplarının dayanışması, sağlıklı bir toplum hedefiyle Dr. Ahmet Fevzi İnceöz ve arkadaşları tarafından Ankara ilinde kurulmuştur. Derneğimiz, ülke genelinde uygulamaya konan Aile Hekimliği Projesi, Genel Sağlık Sigortası uygulaması başta olmak üzere birçok sağlık projesi üretmiş, sağlığın geliştirilmesi, yayılması, tüm ülke sathına ulaştırılması hususunda birçok çalışma yürütmüş, birçok başarı elde etmiştir. Kurucu Genel Başkanımız TBMM’deki çalışmalarıyla sigarasız toplum yolunda en büyük adımı atmış, teklif ettiği kanun yasalaşmıştır. 2006 yılında göreve gelen Dr. Kasım Sezen başkanlığında yurt içinde şube ve temsilcilikler ile yurtdışında temsilcilikler açılmıştır.” dedi. Korkutata konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sağlık ve sosyal güvenlik politikaları oluşturmak, imkânlar ölçüsünde sağlık alanında eğitim gören öğrencilere burs vermek, barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilerle ilgili projeler geliştirmek, yurt içi ve yurt dışında tıbbi yardım faaliyetlerinde bulunmak derneğimizin ana amaçları arasındadır. Bu amaçlarımız doğrultusunda Derneğimizce sağlık eğitimi alan öğrencilerin ihtiyaç duyduğu sosyal dokuya ve sağlık okuryazarlığına katkı sunacak Paramedikal Dergisinin yayım ve dağıtımı sağlanmakta, sağlığın geliştirilmesi ve sunulmasında katkıda bulunmak için tıp fakülteleri temsilcilerinin katılımıyla her yıl Tıp Divanı düzenlenmekte, ulusal ve uluslar arası kongre, panel, konferans ve sempozyumlar, toplantılar, sağlık şuraları tertip edilmektedir.”

“Yine Derneğimizce zulümlere maruz kalan bölgelere insani yardımlar yapılmış, 5 tabipten oluşan sağlık ekibimiz Gazze’ye gönderilmiş, Filistin için ilaç toplama kampanyaları düzenlenmiş, yurtdışı acil sağlık yardımlarının ulaştırılmasında İHH, Cansuyu, Yeryüzü Doktorları gibi yardım dernekleriyle işbirlikleri yapılmış, bu kuruluşlarla çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilmiştir. Ayrıca önümüzdeki 10-15 yıl içinde gerçekleştirilmek üzere sağlık ve sosyal güvenlik projeksiyonları hazırlanmış ve kamuoyuyla paylaşılmıştır.”

“Sağlık-Der Bingöl İl Temsilciliği olarak bizler de bu doğrultuda hizmet etmeye, sağlık mensuplarımızla dayanışmaya, toplum sağlığı ve çevrenin korunması hususunda çalışmalar yapmaya, sağlıklı bir dünya için makro ölçülerde emek vermeye gayret edeceğiz. Halis niyetle çıkmış olduğumuz bu yolda Cenab-ı Allah’ın bizi mahcup etmemesini diliyor, yeni yönetimimizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.