Pir Ali Bey Kız Yurdunun tavan alçısının bir kız öğrencinin üzerine düşmesi nedeniyle yaralandı.

Olay, önceki gün merkez Simani Mahallesi’nde bulunan Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B Blok 5’inci katta bulunan bir odanın tavan alçıları düştü. Olayın gerçekleştiği esnada, öğrencilerin yatakta olmaması olası bir facia yaşanmazken, oda da bulunan H.T. adlı bir kız öğrenci tavandan düşen alçı parçaları nedeniyle elinden ve başından yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kız öğrenci ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yurtta kalan öğrenciler, “Birçok oda da çatlakların meydana gelmiş, durumu bildirmemize rağmen gelip ilgilen olmuyor.  Allah korusun, bu kazanın daha vahim sonuçları olabilirdi.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öğrenciler, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirerek şunları söylediler: “Yurtta sıkıntılarımız çok, özelikle duvarlardaki çatlaklar uykumuzu kaçırıyor. Yurdun iç kısmı yaşadığımız odaların duvarları, tavanları adeta dökülüyor. Korku içinde yatıyoruz. Kimse görmesin diye duvardaki çatlakları gelip kapatmaya çalışıyorlar. Burası sözde özel bir yurt her tarafı dökülüyor. Önceki akşam tavan arkadaşımızın üzerine çöktü eli kolu kırıldı başından yaralandı. Hastaneye kaldırılırken hiçbir yetkili yanında gitmedi. Buradaki sıkıntıları ve sorunları örtmeye çalışıyorlar. Bizleri bastırmaya çalışıyorlar.”

“Sıkıntılı 10-15 odamız var”

Öte yandan öğrencilerin iddiaları üzerine görüştüğümüz KYK Bingöl Müdürü Ahmet Hasanoğlu, “Şu an tespit ettiğimiz, sıkıntılı 10-15 odamız var. Onların tamamını boşalttık. Alçısı dökülen tavanların tamını firmaya yaptıracağız. Hiçbir şekilde evlatlarımızı mağdur etmeyeceğiz.” dedi. 

Editör: TE Bilisim