Bingöl’ün merkeze bağlı İçmeler Mahallesinde  karantinadaki hastaları denetlemeye giden Jandarma ekibi, Covid19 virüsüne yakalanıp evinde karantinada olan Müzeyyen Başçı adlı kadının bostanındaki mahsülleri toplayıp evine götürdü.  

 

“BOSTANIMDA HASAT ZAMANI GELDİ AMA KARANTİNADAYIM”

Karantinada bulunan Müzeyyen Başçı adlı covid19 hastası, evde tek başına olduğunu ve bostanında hasat zamanı geldiği ancak karantinada olduğu için gidemeyeceğini söylemesi üzerine jandarma harekete geçti. 

 

Eşinin karaciğer hastası olduğu için karantina süreci boyunca köye yerleştiğini söyleyen Müzeyyen Başçı adlı covid19 hastası karantinada olduğu için bostanında hasada gidemediğini söyledi. M.B. “Bende covid19 virüsü çıktığı için eşim de karaciğerinden hasta olduğundan köye yerleşmek zorunda kaldı. Sebze ekimi yaptığım bostanım kurumak üzere. Hasat zamanı geldi ve bostanımda mahsülleri toplamam lazım” deyince Jandarma ekibi ve mahalle muhtarı harekete geçti. 

 

JANDARMADAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Karantina süresinde evdeki covid hastalarını denetlemeye giderken Müzeyyen Başçı adlı hastanın karantinada ve yalnız olduğu için sebzesinin hasadını yapamadığını öğrenmesi üzerine harekete geçti. Mahalle muhtarı ile birlikte jandarma ekipleri hastanın bostanında sebze hasadı yaparak karantinadaki hastaya teslim etti.