Türkiye’nin en büyük köyü olan Çavuşlar Köyü’nde Telekom direninin üstünden geçen elektrik tellerini çubuk ile ayrıştırıp çözüm bulduğunu sanan Fırat Edaş (Fedaş), en hafif şiddetteki rüzgar ile elektrik tellerinin temas ettiğini ve onlarca elektronik ve beyaz eşyanın yanmasına sebep oldu.

 

FEDAŞ İNSAN HAYATINI PARA İLE ÖLÇÜYOR

Köylülerin sorunun çözümü için başvurdukları Fedaş yetkililerinin ödenek olmadığı için çubuklu çözüm yöntemine gittiklerini belirtti. ‘İnsan hayatı bu kadar ucuz mu’ dedirten açıklamaya, köylülerden tepki yağdı.

 

KÖYDE RÜZGÂR ÇIKMASIN DUASI YAPILIYOR

Çavuşlar Köyü sakinlerinin rüzgar çıkmaması için her gün dua ediyor. Köyde seyreden rüzgar ile birlikte tellerin monte edildiği çubukların kırılıp tellerin birbirine temas ettiği ve o anda tellerin kopma ihtimali ile vatandaşlara verilecek zararın boyutunu hesap etmek çok zor değil. Fedaş, Bunun sorumluluğunu alabilecek durumda mı?

 

60 YILLIK TRAFO KULLANIYORLAR

Köyde yaklaşık 60 yıl önce yapılan trafo ile köye elektrik veriliyor. Eskiyen ve gücünü kaybeden trafonun yerine yenisinin yapılması için başvuran köylülerin yine “ödenek yok” cevabıyla karşılaştılar. Düşük voltajdan dolayı son birkaç ayda yaklaşık 20 tane beyaz eşya ve elektronik cihaz yandı.

 

AYDINLATMA DİREKLERİ DE YOK

Türkiye’nin en büyük köyü olmasına karşın, aydınlatma direklerinin olmadığı bir köydür. Yaklaşık 6 bin nüfusa ve 600 haneye sahip olan köy, akşam saatlerinde karanlığa bürünüyor.  Yeteri değeri almayan köyün Fedaş tarafından mağdur edilmesi köylülerin tepkisine neden oldu.