Daha önce de gerek Bingöl Üniversitesi gerek üniversite dışında pek çok model uçak kursu ile radyo kontrollü model uçak kursu veren Bingöl Üniversitesi Dağcılık Havacılık Kulübü Üyesi Model Uçak Eğitmeni Mustafa Kurt, Türk Hava Kurumunun da destekleri ile işitme engelliler için harika bir model uçak kursu vermeye başladı. Eğitimlere başlayan Kurt, işitme engellilerin model uçak kursuyla nasıl eğlendiklerini ve öğrenme azimlerini görmenin her şeye değer olduğunu ifade etti.

Öğrencilere havacılığı öğretmek ve havacılık hakkında bilgi vererek havacılığa teşvik etmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kurt, “Bütün çocuklarımız bizim için özeldir ama bu çocuklarımız bizim için çok daha ayrıcalıklı bir özellikteler. Onları da hayatın içerisine çekmek ve alternatif etkinliklerle sosyal aktivitelere teşvik etmek bizim için son derece kıymetli bir durum. Çocuklarımıza verdiğimiz model uçak kursu, hem onların kendilerine olan özgüvenini arttıracak hem de istedikleri ve öğrenmek istedikleri anda neler yapabileceklerini onlara aşılamak adına da çok önem arz ediyor. Bununla birlikte öğrenirken eğlendiklerini görmek bizleri de ziyadesiyle bizleri mutlu ediyor. Türk Hava Kurumumuza da desteklerinden ötürü şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Bingöl İşitme Engelliler İlköğretim ve Ortaokulu Müdürü Sedat Çelik de Bingöl Üniversitesi’nin bu jesti karşısında hem kendilerinin hem de öğrencilerinin çok sevindiğini belirterek; “Bu güzel imkânı sağlayan Bingöl Üniversitesi Rektörümüze çok teşekkür ederiz. Eğitmen Mustafa Kurt’a da çocuklarımızı hem eğittiği hem de eğitirken eğlenmelerini sağladığı için şükranlarımızı iletiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim