Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tertip edilen öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, fedakârlıkları ve özel nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş ‘Mesleki Çalışmalarıyla Öne Çıkan Öğretmenler' programında, Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu/Ortaokulu Okul Müdürü Ferhat Bayar, ‘Yılın Öğretmeni' seçildi. Pandemi dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenecek programların daha sonra belirlenecek bir tarihte yüzyüze yapılacağını gün içerisinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 81 İl Temsilcisi olan öğretmenlerle yaptığı online görüşmede dile getirerek, tüm öğretmenleri başarılarından dolayı kutladı.

 

BAKANLIK TEBRİK ETTİ MÜDÜRLÜK ETMEDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından online görüşmede tebrik edilen Ferhat Bayar’ın, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tebrik edilmemesi dikkat çekti. 

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMINDA ADI DAHİ ANILMADI 

81 İl Temsilcileri kendi illerinde tertiplenen öğretmenler günü programlarında Millî Eğitim Müdürlüklerince her türlü ağırlamayla ve takdirle karşılanarak taltif edilirken, Bingöl’de tertiplenen hiçbir programda Ferhat Bayar’ın ismi dahi anılmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tertiplediği öğretmenler günü programı, öğretmenler günü münasebetiyle yapılan Anı ve Satranç yarışmasında dereceye girenlere belge ve ödül sunumuyla tamamlandı. 

 

SOLHAN EĞİTİM CAMİASINA UZAK MI DURULUYOR? 

Önceki dönemlerde görev yapan yönetimlerden görülen tutum genel anlamda Solhan'ın adının anılmaması üzerindeydi. Solhan'da daha önce de görüştüğümüz birçok eğitimcinin de bahsettiği bu tavır halen devam mı ediyor? Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il merkezinin akademik başarısını ön plana çıkarmak için ilçelere karşı mesafeli mi davranıyor? Halbuki bir ilçenin başarısı il merkezi için gurur duyulacak bir durum olmalıydı.