Bingöl’de yapılan yatırımlarla Bingöl’ün daha iyi bir noktaya geldiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl yatırımlarını anlattı.

Yılmaz, “Sıcak suyun şehir merkezine taşınması konusunda Ilıcalar bölgesindeki termal kaynak Abdulkadir Sarı tesislerine borularla taşındı. Yatırım, Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylandı. Özel İdare yetkilendirildi. Projesi kapsamında, 300 yataklı termak otel, alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, yapay göl, çok amaçlı konferans salonları, aquapark, lunapark, restaurant, kafeterya, açık ve kapalı spor tesisleri, oto park ve rekreasyon alanları oluşturulacak. Dışarıdan ziyaretçi çektiği gibi Bingöl’deki vatandaşlarımızın da sosyal yaşamını zenginleştirecek gelişmeler sağlayacak. İstihdamı arttıracak. Hesarak Kayak Tesisi ile kış Turizmi ilerlemeye başladı. 5 bin araç kapasiteli otopark yapacağız. DAP idaresi tarafından ihalesi edilen Master Planı projesini Avusturyalı bir firma kazandı. Oteller, pistler ile gelişimini çok daha ileriye taşıyacağız. İş Geliştirme (İŞGEM) Projesinde firmalar taşınmaya başladı. Tekstilkent ihalesi yapıldı. En az 700 kişiye iş imkanı sağlayacak. Dün akşam  Ilıcalar bölgesini ziyaret ettim. Geçen yıl 500 bin ziyaretçi termal havuzları ziyaret etmiş. İlgi görülmeye değerdi. Bingöl, Sancak, Adaklı, Kiğı yolu ihale edildi. Çalışmalar başlayacak. Kiğı- Yedisu yolunda tünelli çalışmalar sürüyor. Bu yatırımlarla  Erzincan- Bingöl yolu açılmış olacak. İlçelerimiz çıkmaz sokak olmaktan çıkacak ve gelişimleri sağlanacak. Kentsel Dönüşümde kira yardımları başladı. Belediyemiz ihale çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde ihale edilecek. Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı projesi belli bir olgunluğa geldi. İhalesi yapılacak. Kent Meydana projesini hayata geçireceğiz. Altı otopark olacak şekilde bir kent meydana şehrimize kazandıracağız. SÜTAŞ yatırımı bahar ile birlikte temel atacak. Mega bir yatırım. Şehrimize kademe atlatacak. Bu dönemde istihdam ve şehri güzelleştirmek iki ana gündem maddemiz olacak” dedi.

Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanısıra, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, Vali Ali Mantı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzi Kızıl ve Kadın Kolları Başkanı Tuğba Varolgüneş katıldı.

Editör: TE Bilisim