Bingöl’den Diyarbakır’a giden  kanaat önderleri, HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere destek vererek onların yanında olduklarını ifade ettiler.

 

Bingöl kanaat önderleri ailelere destek için Diyarbakır’a gittiler

 

Evlat nöbeti tutan ailelere bir destekte Bingöl’den gelen kanaat önderlerinden geldi. Yaklaşık 15-20 kişilik bir grup kanaat önderi aileleri ziyaret ederek onları teselli ederek acılarını paylaştılar.

 

Haklı davalarında her zaman ailelerin destekçileri olacaklarını ifade eden kanaat önderleri adına basın mensuplarına açıklamada bulunan Kanaat önderlerinden Atik Korkutata, Başta Bingöl Valisi Kadir Ekinci olmak üzere bütün Bingöllülerin selamlarını ailelere ileterek çocukları dağa çıkarılan anne ve babalara şöyle konuştu:

“Hak davanın haklı mensupları. Bütün Bingöllülerin selam ve hürmetlerini getirdik. Gam ve kederinizi paylaşmaya geldik. Allah her zaman haklının yanında olacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun. Dünyada ve ülkemizde hep beraber kardeşçe yaşamalıyız. Bir ve beraber olalım. Paylaşalım. Ve hep beraber serfiraz olalım. Allah mazlumların yanındadır. Müsterih olsunlar. Korkmasınlar. Allah yardımcıları olsun.”