Bingöl Havalimanı diğer bir adıyla Bingöl Havaalanı Havaş yolcu servis saatleri ve yolcu servisleri nereden kalkıyor, Bingöl havalimanına giden yolcu otobüsleri, Bingöl havaalanı yolcu servisleri thy, pegasus için, gibi sorularınıza cevap veriyoruz.

Bingöl Havalimanında Ankara ve İstanbul’a giden uçaklar için 7 noktadan havaş servisleri kalkıyor. Havaş yolcu servislerinin kalktığı yerler ise şu şekilde: Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi, Uydukent Mahallesi, Üniversite-Karşıyaka,  Kültür Kavşağı, Ulucami, Devlet Hastanesi’dir.

Ama en çok tercih edilen nokta ise Bingöl Ulucamii önündeki Türk Havayolu acentasının hemen önünde kalkan servislerdir.

Bingöl Havalimanına giden servis saatleri şu şekilde;

PAZARTESİ:

THY Ankara uçuşu: 12.05

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

PEGASUS İstanbul Uçuşu: 10.40

SALI:

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

ÇARŞAMBA:

THY Ankara uçuşu: 12.05

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

PEGASUS İstanbul Uçuşu: 10.20

PERŞEMBE:

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

CUMA:

THY Ankara uçuşu: 12.05

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

CUMARTESİ:

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

PEGASUS İstanbul Uçuşu: 10.20

PAZAR:

THY Ankara uçuşu: 12.05

THY İstanbul Uçuşu: 13.45

Bingöl Havalimanı Havaş Yolcu Servisi İletişim numarası: 05541993387

Bingöl Havalimanı Kaç Kilometre Uzaklıktadır

Bingöl Havalimanı diğer bir adıyla Bingöl Havaalanı şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta olup ana yol üzerindedir. Havaş yolcu servislerinin havalimanına ulşaması ise 10/12 dakika arasındadır.

Bingöl Havalimanı Yolcu Servisleri Saatlerinde aksama oluyor mu?

Bingöl Havalimanı Havaş yolcu servis saatleri kaçtadır diye internette gezinenler servis saatlerinde aksama oluyor mu diye tereddüt etmesinler. Çünkü olası rötar ya da erken inan uçaklar için servis saatleri değişmiyor. Bingöl Havalanına giden servis saatlerinde herhangi bir değişiklik olmuyor. Zaten yolcu servisleri havalanına erken gittiği için bu sorun yaşanmıyor.

Bingöl Havalimanı İstanbul ve Ankara Uçuşları için Yolcu Servis Saatleri

Bingöl’den iki ile uçaklar kalkıyor. Birincisi başkent Ankara’ya ikinci şehir ise İstanbuldur. Bu iki il için Bingöl Havalimanına giden Havaş Berko yolcu servisleri aynıdır. Bingöl’de Berko yolcu servisleri yoktur. Sadece Havaş kullanılıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına giden uçaklar için yolcu servis saatlerinde herhangi bir farklılık yoktur. Yukarıda verilen saatler dışında servisler kalkmıyor.

 

Bingöl Havalimanı Hakkında; Şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Bingöl Havalimanı 2013 yılında hizmete başlayan Türkiye’nin orta ölçekli ve yolcu sayısı bakımından az olan havaalanlarından biridir. Havalimanı, Bingöl’ün Çeltiksuyu Mevkii’nde yer almaktadır. Bingöl Havalimanı tek bir terminale sahip olup içerisinde yolcular için bir bekleme salonu, bir şeyler yeyip içebilecekleri kafeterya ve büfe, banka işlemleri için bir ATM, ücretsiz Wi-Fi imkanı ve emanet eşya bölümü bulunmaktadır. Yalnızca yurt içi uçuşların yapıldığı Bingöl Havalimanı’ndan İstanbul ve Ankara’ya doğrudan seferler düzenlenmektedir. Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları ve AnadoluJet haftanın belirli günlerinde çift yönlü olarak düzenli uçuşlar gerçekleştirmektedir.

Bingöl Havalimanı İrtibat Bilgileri:

Adres: Çeltiksuyu Köyü, Bingöl

Telefon: 0426 215 00 67

Web Sitesi: bingol.dhmi.gov.tr

Bingöl’e Yakın Diğer Havalimanları:

  • Muş Havalimanı (93 km)
  • Diyarbakır Havalimanı (112 km)
  • Batman Havalimanı (113 km)
  • Elazığ Havalimanı (116 km)
  • Erzurum Havalimanı (131 km)

İçindekiler [gizle]

Bingöl Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Bingöl Havalimanı’nın şehir merkezine olan uzaklığı 20 kilometredir. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için uçuşların olduğu gün ve saatlerde Güven Taşımacılık tarafından sağlanan servis otobüsleri, taksiler ve havayolu firmalarının sağlamış olduğu servis otobüslerini kullanabilirsiniz. Ayrıca Bingöl ve çevre yerlere doğrudan erişim için araç kiralaması yaparak da ulaşımınızı sağlamanız mümkündür. Havaş servis otobüsleri ise Bingöl Havalimanı’nda hizmet vermemektedir.

Bingöl Havalimanı

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlar Güven Taşımacılık tarafından sağlanan otobüsler ve havayolu firmalarının sunmuş olduğu servis otobüsleriyle gerçekleşmektedir.

Güven Taşımacılık

Bingöl Havalimanı ile şehir merkezi arasın ulaşım hizmeti veren Güven Taşımacılık servis otobüsleri haftanın belirli gün ve saatlerinde Bingöl’e yapılan uçuşlar ile eş zamanlı düzenlenmektedir. Bingöl Havalimanı’na uçuş düzenleyen üç ayrı havayolu firmasının gün ve saat bilgileri aşağıdaki gibidir.

Bingöl Havalimanı Güven Taşımacılık

Bingöl Havalimanı Yolcu Servis Saatleri:

Türk Hava Yolları

  • Ankara uçuşları için Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri saat 12.10.
  • İstanbul uçuşları için haftanın tüm günleri saat 13.50.

Pegasus Hava Yolları

  • İstanbul uçuşları için Pazartesi saat 10.50, Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 10.30.

Bingöl Havalimanı ile şehir merkezi arası yolculuk otobüsle yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Kişi başı tek yön bilet ücreti 9 TL’dir.

Servis Güzergâhı: Bingöl Havalimanı – Devlet Hastanesi – Ulu Camii – Kültür Kavşağı – Karşıyaka – Üniversite – Uydukent Mahallesi – Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi

Güven Taşımacılık İrtibat Bilgileri:

Telefon: 0554 199 33 87

Havayolu Servisleri

Bingöl Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımınızı karşılayabileceğiniz bir diğer alternatif ise Türk Hava Yolları’nın yolcuları için vermiş olduğu ücretsiz servis imkânıdır. Bu şekilde THY’nın servis araçlarını kullanarak da şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Servis Güzergâhı: Bingöl Havalimanı – Otogar – Ulu Cami – Öğretmen Lisesi – Rektörlük – Şehir Merkezi

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım seçeneği olan taksilerle Bingöl Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bingöl Havalimanı’nda hizmet veren 11 adet ticari taksi bulunmaktadır. Taksiler havayollarının uçuş sefer saatleri ile eş zamanlı olarak hizmet vermektedir. Taksi ile havalimanından şehir merkezine yolculuk yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Taksi ücreti 50 TL civarıdır.

Bingöl Havalimanı Taksi

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Bingöl Havalimanı’na varışta hızlı ve konforlu olması açısından bir özel transfer hizmeti satın almayı düşünebilirsiniz. Böylece havalimanından doğrudan otelinize veya çevre yerlere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Rezervasyonunuzu önceden yaparak Bingöl Havalimanı’na varışta sizi bekleyen aracınıza gidebilir ve ulaşımınızı hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bingöl Havalimanı özel transfer hizmeti yerel bir fir olan Ürekoğlu Rent a Car tarafından verilmektedir. Ürekoğlu Rent A Car firmasına 0426 213 57 000532 443 73 95 ve 0545 485 72 57 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Bingöl Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz herhangi bir acente ofisi bulunmamaktadır. Ancak, şehir merkezinde yer alan yerel araç kiralama acenteleri üzerinden bir kiralama yapabilir ve havalimanı ile şehir merkezi arası ve Bingöl’de bulunduğunuz süre boyunca çevre yerlere seyahat edebileceğiniz bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Henüz Bingöl’e gelmeden telefon yolu ile araç kiralama rezervasyonu yapabileceğiniz acenteler arasında Ürekoğlu Rent A Car (0426 213 57 000532 443 73 95ve 0545 485 72 57), Ema Car RentalAvis ve Plus Car Rent bulunmaktadır.

Otogar/Bingöl Havalimanı Ulaşım

Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Bingöl Havalimanı’na doğrudan bir toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Ancak, otogardan direk havalimanına taksi ile ulaşımınızı sağlamak mümkündür. Otogar ile havalimanı arası yaklaşık 20 kilometredir. Yolculuk 20 dakika kadar sürüyor ve taksi ücreti 50 TL civarıdır.

Bingöl Havalimanı Şehir Merkezi Ulaşımı

Bir diğer seçenek olan özel servis taşımacılığını kullanarak da havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Otogara en yakın durak olan Ulu Camii’e gelerek buradan Güven Taşımacılık firmasının sağladığı servis araçlarıyla havalimanına olan ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Güven Taşımacılık servis otobüslerinin gün ve saatlerini yukarıdan okuyabilirsiniz. Bilet ücreti 9 TL’dir.

Bingöl’de Yapılacak Şeyler

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Bingöl, tarihte pek çok medeniyetin hüküm sürdüğü yerlerden biridir. Şehrin geçmişi Hititlere dönemine kadar uzanıyor. Sahip olduğu tarihi zenginlikleri ile görülmeye değer önemli tarihi yerlere ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Bingöl, özellikle kış sporlarına uygun Haserek Kayak Merkezi, yaylaları, göller ve kaplıcalarıyla önemli turizm potansiyeline sahip şehirlerimizden biri. Bingöl şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki kayak merkezi kış sporlarında çevre şehirlerden de yerli turistin geldiği yerlerden biridir.

Bingöl’de gezilecek yerleryöresel mutfağı ve sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için yazdığımız diğer içeriklere de göz atın.

 

 

Önceki İçerikAntalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi