Edmonton bölgesinde düzenlenen kahvaltı programına, Barakazi’nin yanı sıra UETD İngiltere Başkanı Erdal Yetimova ve UETD UK Yöneticileri, Manchester UETD Temsilcisi Eşref Bor, MÜSİAD UK Başkanı Nuri Bulgurcu, Turkish Press Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karakaş, Britanya Zaza Derneği yöneticileri Ömer Baraç, Gönül Sen ve Bejna Aşkın ile dernek üyeleri katıldı.

Programda konuşan UETD İngiltere Başkanı Erdal Yetimova, 7’incisi düzenledikleri kahvaltı programıyla Başkan Barakazi ile Bingöllüleri buluşturduğunu söyledi.

Yetimova, “İngiltere'de yaşayan nüfus bakımından ağırlıklı olan illerimizin belediye başkanlarını hemşehrileri ile buluşturuyoruz. İngiltere'de yaşayan toplumumuzu bir araya getirmek amacı ile kültürel değerlerimize sahip çıkmak için sizlerle bir araya geliyoruz. İngiltere UETD olarak Türkiye aleyhinde olan kara propagandalara karşı bilgilendirmek amacıyla İngiltere parlamentosunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Türkiye ziyaretleri yaparak kara propagandaları yabancı basının yerinde görmelerini sağlıyoruz” dedi.

Barakazi: “Türkiye’ye her ortamda destek olun”

Başkan Barakazi ise dış ülkelerde yaşayan tüm vatandaşların, ana toprağı olan Türkiye’ye sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Dünya üzerindeki güçlerin gelişerek büyüyen Türkiye ile uğraştığını ifade eden Barakazi, “Türkiye'yi sıkıştırma çabaları var. Ülkelerin gücü sadece sosyal ekonomik değildir. Yurtdışındaki bütün vatandaşlarımızın ülkelerine sahip çıkmaları çok önemlidir. Sizler burada lobi faaliyetleri anlamında ne kadar güçlü olursanız, Türkiye'ye de güç katarsınız. 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda direniş için meydana inenler arasında her görüşten insanlar vardı. İnsanlarımız siyasi görüşlere takılmaksızın ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara indi. Onlara sorduğumuzda bize şunu söylediler, ‘Suriye ve Irak işgale uğradığında o ülkenin vatandaşları Türkiye'ye geldiler bizler nereye gideriz’ dediler. Bu nedenle hangi siyasi görüşten olursak olalım birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım” diye konuştu.

Programda, Bingöl Belediyesince yürütülen çalışmalar hakkında bilgi de veren Barakazi, ‘Engelsiz bina’ ve ‘Kültürhan’ gibi projelere imza atarak, sosyal belediyecilikte atılımlar yaptıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim