Aile ve Sosyal Politikalar Elazığ İl Müdürlüğünde Afet Planı Uygulaması (HAP) kapsamında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği Elazığ’da saat 14.35'de 6.2 şiddetindeki deprem neticesinde kurumun bazı bölümlerinde çöküntü meydana gelirken, yangın da çıktı. Belediye İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler yangını söndürürken, olay yerine AFAD ve sağlık ekipleri gelerek, depreme bağlı oluşan göçükten 2, yangına bağlı zehirlenmeden içeride kalan 1 yaralıyı kurtardı.
Deprem tatbikatı yaptıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Elazığ İl Müdürü Suat Kenç, “Kurumumuz toplu yaşanılan bir yer. Yatılı olan kurumlarımız da var. Ülkemizde ve dünyada deprem, yangın veya felaketler yaşıyoruz. Bundan dolayı biz de gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirdik. Hayat her zaman normal gitmeyebiliyor biz de bir farkındalık oluşturmak istedik” dedi.
Doğal ve teknolojik afetlerin Türkiye’nin ve dünyanın bir gerçeği olduğunu aktaran AFAD Planlama Şube Müdürü Osman Pıhtılı ise “Afet gerçeğiyle yaşamak zorundayız ancak buna hazır olmamız gerekiyor. Afete hazır Türkiye bünyesinde yaptığımız eğitim ve tatbikatlara tüm hızıyla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim