Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, Yaşamspor Kulübü’nün, Ağrı’da düzenlenen Kros Ligi’nde Kulübü U16 Erkekler kategorisinde bölge 3’üncüsü; Milli Atlet Yavuz Ağralı’nın da Turkcell Gelibolu Maratonu’nunda 2’inci olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Türkiye Atletizm Federasyonunun 2018 faaliyet takviminde yer alan Bölgesel Kros Ligi Yarışmalarının ilk etabı Ağrı ilinde gerçekleşti. Yarışmalara U16 ve U18 kategorilerinde katılan kulübümüz ilimizi başarıyla temsil ederek final yarışmalarına yükselme başarısı gösterdi. Finalde ilimizi 2 takımla birlikte temsil edecek olan kulübümüz ayrıca U16 kategorisinde bölge 3’üncüsü olarak önemli bir başarıya daha imza attı. Yarışmalara Atletizm İl Temsilcisi ve Antrenörleri eşliğinde katılan takımlarımız, finallerde daha iyi bir sonuç elde etmek için hazırlanacaktır” denildi.

Ağralı, 2’inci oldu

Yaşamspor’un Milli Atlet sporcusu Yavuz Ağralı’nın ise dünyanın sayılı tematik maratonlarından biri olarak kabul edilen ve 2018 Troya Yılı’nın en önemli organizasyonu olarak ilgi çeken Turkcell Gelibolu Maratonu’nda Bingöl’ü başarıyla temsil ettiği vurgulandı.

Açıklamada, “Dünyanın dört bir yanından binlerce katılımcının yer aldığı koşuda, 10 kilometrelik parkurda 2 saat 22 dakika 28 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı atlet Getaye Gelaw ilk sırada bitirdi. Yarışta Yavuz Ağralı ikinci, Ömer Alkanoğlu da üçüncü sırayı elde etti” ifadelerine yer verildi.