Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Bitlis Temsilciliğince Şehit Muhammed Oğuz Kılıç adına İsmail Eren Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya 8 ilden 140 sporcu katıldığı belirtildi.

Bingöl Belediye Yaşamspor Kulübü’nden 3 sporcunun müsabakalarda kenti temsil ettiği vurgulanan açıklamada, “Gençler kategorisinde ilimizi temsil eden sporcularımız, Yaşamspor Kulübümüz başarılarına bir yenisini daha ekledi. Kulübümüz sporcularından, Enes Anik, 52 kiloda gümüş madalya, Ali Ekinci, 60 kiloda bronz madalya, Berat Kişi ise 65 kiloda bronz madalya sahibi oldu” denildi.

Birçok dalda önemli başarılara imza atan Yaşamspor Kulübü’nün gençleri spora teşvik etme noktasında önemli bir eşiğe sahip olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Yaşamspor Kulübü, Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’nin büyük destekleriyle önemli başarılara imza atıyor. Atletizm, güreş, dövüş sanatları gibi birçok alanda düzenlenen etkinliklere katılan kulübümüz önemli başarılara imza atıyor. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen sportif faaliyetlere katılan kulübümüz dünya çapında ilimizi başarılı bir şekilde temsil ediyor. Gençleri spora teşvik etme noktasında önemli bir eşiğe sahip olan kulübümüz şimdiye kadar birçok futbolcu çocuğumuzu büyük takımların altyapılarına transfer etti. Spora yönelen her bir fertle titizlikle ilgilenen kulübümüz, bir yandan sporcu yetiştirecek, diğer yandan da büyük organizasyonlara katılarak ilimizi temsil etmeye devam edecektir.”