Kurulduğu yıldan buyana her yıl başarılı bir grafik izleyen Solhanspor’un taraftarı, siyasilerden, bürokratlardan, işadamlarından ve duyarlı vatandaşlardan takıma destek sunmaları için çağrıda bulundular.

2018-2019 sezonuna iki hafta kaldığına dikkat çeken ve Solhanspor’un 2017-2018 Türkiye Voleybol Federasyonu playoff finallerinde Bingöl’ü temsil ettiğini hatırlatıp averaj ile Efeler Ligi’ne çıkma şansını kaçırdıklarını söyleyen Solhanspor taraftarları, takıma destek çağrısında bulundular.

“BİZLER, TAKIMA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Önceki sezon yarı finallerde Bingöl’ü temsil eden takımın geçen yıl ise finallerde Bingöl’e gurur yaşattığını söyleyen taraftarlar, “Solhanspor, bu güne zorlu yollardan başarılı bir şekilde gelmiştir. Solhan’dan ve Bingöl’den bugüne kadar bazı destekler alan takımımız geçen sezon Efeler ligi kapısından deyim yerindeyse kıl payı bir fark ile dönmüş ve yeni sezonda da ciddi çalışmalar ile başarılı ve kariyerli oyuncular takıma kazandırılmış ve lig hazırlıkları devam etmektedir. İyi takım ile başarılı bir sezon geçirmek için bazı ihtiyaçlar da olmaktadır. Maddi ve manevi katkı ile bu takım, bu yıl Bingöl’ü daha iyi temsil etme durumunda olacaktır. Bizler buna inanıyor ve güveniyoruz. Büyüklerimizin de memleketin takımının yanında olmasını yürekten diliyor ve bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar.

“YANINIZDAYIZ’ DİYENLERİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Mart ayında Mersin ilinde yapılan final müsabakalarından sonra takımın yanında olduklarını söyleyenler ile Bingöl sevdalısı olduklarını her platformda dile getirenlere seslenen taraftarlar, “Solhanspor’un maddi ve manevi desteğe ihtiyacı vardır. Manevi olarak Solhan’ın, Bingöl’ün, Bölgenin ve hatta ülkede farklı illerden voleybol sevdalıların desteğini alan Solhansporumuza maddi desteklerin de olmasını istiyoruz. Mersin’de oynanan finallerden sonraki süreçte ve 24 Haziran 2018 seçim arifelerinde gençlere ve takıma söz veren, Bingöl sevdalısı olduklarını dile getiren, hatta Solhan’ın vekili olduklarını söyleyen siyasetçilerimiz ile dönem dönem takıma destek vereceklerini dile getiren bürokrat ve işadamlarımızdan artık sözlerinin tutulmasının zamanının geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Bir şehrin takımı ve hatta deyim yerindeyse bölgenin başarılı ve birinci ligde mücadele eden takımının yanında olmak, maçlardan sonra fotoğraf karelerinde olmak değildir. Bize ‘yanınızdayız’ deyip bizim maddi talebimize sadece fotoğraf karelerinde yer alarak karşılık verenlerin bu tutumları sadece kendilerini kandırmak olarak nitelendiriyoruz. Bir şehrin birinci ligde mücadele eden ve her yıl farklı illerde şehrimizin tanıtımını yapan takıma sahip çıkılmasının vakti gelmedi mi? Bizler Solhanspor taraftarı ve Bingöl sevdalıları olarak, takıma sahip çıkılmasını ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Gençlere verilen sözleri unutanlar, gün gelir gençler tarafından unutulur.” şeklinde konuştular.

SPORUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Solhanspor’un bir spor kulübünden daha fazlası olduğunu belirten taraftarlar, şu ifadeleri kullandılar: “Solhanspor, bir spor kulübünden daha fazlasıdır.’ ifadesi içi boş bir söylem veya bir slogan değildir. Bu, bir memleketin hikayesidir. Gençlerin farklı sporcular ile bir araya gelmeleri, boş vakitlerinde takım antrenmanına katılmaları ve maç günlerinde 7’den 70’şe herkesimden vatandaşlarımızın keyifli bir zaman geçirme durumu ve gençlerin spora ilgilerinin artması bu hikayenin parçalarıdır. Bizler bu hikayenin devam etmesi için söz verenlerin sözlerini tutmasını ve ayrıca imkanı olan herkesimden maddi destek beklediğimizi belirtiyor, takımı yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz.”