2013 yılında voleybol liglerinde yerini alan ve her geçen yıl başarısına başarı katıp 7’den 70’e herkesin dikkatini çeken ve takdirini kazanan Solhanspor’un yeni sezon öncesi yönetim değişikliği ile lige katılım konularında bir an önce çalışmalar yapması gerekiyor. Yakın zamanda sosyal medyada gündeme gelen ve gençlerin ısrarla destekçisi olduğu Solhanspor’un yeniden aynı heyecanla lige devam etmesi konusu gündemdeki yerini koruyor. Bu hafta Kulübün kongresinin yapılması ve sonraki hafta ise lige katılım için sorumluluğunu yerine getirmesi için taraftarlar yetkililere çağrıda bulunuyor.

‘BİR VOLEYBOL TAKIMINDAN DAHA FAZLASI’

Solhanspor taraftarları, kulüple ilgili bağlarını ve duygularını aktarırken yıllarca emek verilen ve başarısı ile gündem olan bir kulübün yok olmaması için her kesin sorumluluk alması gerektiğini belirtip şunları dile getirdiler: “Solhanspor, kurulduğunda bizler henüz 12-13 yaşlarındaydık. Takıma desteğimiz o yaşlarda başladı. Şimdiye kadar desteğimiz maddi olarak cep harçlıklarımız, manevi olarak da tribündeki desteğimiz aşikardır. Solhan’ın gençleri ile başlayan bu yolculuk ilerleyen yıllarda profesyonelleştikçe bizim heyecanımız daha büyüdü ve daha da farklılaştı. Geçmişte Solhan’da çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla tribünde omuz omuza, besteler eşliğinde verdiğimiz destek, günümüzde hala devam ediyor. Solhanspor, Solhanlı gençlerin mücadele ettiği bir takım olarak kuruldu ama ardında her geçen sezon takım kalitesi arttığı gibi daha profesyonel sporcular transfer edildi. Kitle olarak daha geniş yerlere yayılmakla beraber tribündeki taraftar sayısı da gün geçtikçe arttığı için neredeyse salona sığmaz duruma geldi. Takımımız; kurulduğu günden beri yaşlısına, çocuğuna, en çok da gencine hem heyecan hem de bir takım sorumluklar yükledi. Tribünde yeni yeni alıştığımız o heyecanı yakaladığımız günlerden bugüne hep fair play çerçevesinde hareket ettik. Kulüp yönetimimiz ve taraftarlarımızın ortak çağrısı ile sosyal sorumluluk kapsamında bütün taraftarımızı bu projeye ortak ederek bazı faaliyetler gerçekleştirdik. Örneğin; kulübümüz kurulduğundan beri iç saha karşılaşmalarında rakip takımları çiçeklerle karşıladık. Bütün taraftarlar olarak da iç saha karşılaşmalarımızın ardından bu proje kapsamında salon ve tribünlerin temizliğini yaptık. Bu projemizi gittiğimiz deplasmanlarda da devam ettirdik. Son olarak Kayseri’de mücadele ettiğimiz play-off yarı final karşılaşmalarında da bu örnek davranışı sergileyerek hem orada mücadele eden takımların, hem Kayseri halkının ve hem de ulusal basında yer edindiğimiz gibi voleybol camiasının da taktirini kazandık. Solhanspor, bir çok kişiyi bir araya getiren, farklı fikirleri aynı çatı artında bir amaç uğruna birleştiren, gençlerin geleceğe bakışı ile ilgili fikirlere sahip olmasını sağlayan, çalışan vatandaşlarımızın hafta sonu bir aktiviteye katılmasına imkan sağlayan bir kuruluş olduğundan ‘bir voleybol takımından daha fazlası’ ifadesini hak etmektedir. Bunun devam etmesini istiyoruz. Bunca yıllık başarının yanında tribünde veya dışarıda takımımıza verdiğimiz desteği ve mücadelemizi sürdüreceğimizi de belirtmek isteriz.”

TARAFTARDAN DESTEK ÇAĞRISI

Bu hafta Solhanspor’un kongresi olduğunu ve sonraki hafta ise lige katılım için müracaatın (ödemenin) yapılması gerektiğini hatırlatan Solhanspor taraftarları, şu çağrıda bulundular: “Solhanspor’un bizler için ne olduğunu kısaca ifade ettik. Bir voleybol takımdan daha fazlası olan bu kuruluşun devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Solhanspor’un müsabakalarına katıldığında, yada kendilerine yapılan ziyaretler ile dost meclislerinde Solhanspor’un başarılarını dile getirip bunun memleket takımı olduğunu ve aynı zamanda memleketten bir ferd olarak bu başarıları kendilerinin de başarısı olarak gören siyasisinden bürokrasisine, iş adamından kamu ve özel çalışanlarına kadar herkesin bu takıma destek vermesini istiyoruz. Daha önce ‘takıma destek vereceğim’ diyenlerin sözlerini yerine getirmelerini ve Solhan sevdalısı, spor sevdalısı ile gençlik sevdalısı herkesin elini taşın altına koymasını istiyor ve bekliyoruz. Bizlerin cep harçlıkları ile ayakta durabilecek bir pozisyonda olsaydı öğrencilerden ve gençlerden maddi destek isterdik ancak bu bizlerin harçlıklarımızı aşan bir bütçe olduğundan büyüklerimizin desteğini esirgememelerini bekliyoruz. Kulübün yeni sezonda ligde mücadele etmesi için katılım parası ve takım kurmak için bir maddi ihtiyaç olduğu gibi bu hafta yapılacak kongrede ipi göğüsleyecek yönetimin de kurulması gerekmektedir. Duyarlı ve spor sevdalısı kişilerin biz gençlerin bu sesine kulak vermesini bekliyoruz.” SOLHANINSESİ