16 takımın mücadele edeceği ve Galatasaray, Fenerbahçe gibi çok büyük kulüplerin Bingöl'e geleceği büyük heyecan 13 Eylül'de başlayacak.

10 Ağustos saat 14.00'de yapılan kura çekimi Covid-19 sebebiyle, kulüp temsilcileri katılmadan, TVF Youtube kanalından canlı yayınlandı.

TEMSİLCİMİZİN İLK MAÇI DEPLASMANDA

Yapılan kura sonucu Solhanspor, ilk maçını Spor Toto ile deplasmanda oynayacak. Temsilcimiz 30 Eylül Çarşamba kendi evinde Galatasaray’ı, 15 Kasım Pazar günü İse Fenerbahçe’yi Bingöl’de konuk edecek.

AXA Sigorta Efeler Ligi 13 Eylül’de oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Liglerde ilk devre 17-18 Kasım’da oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. İkinci devre ise 22 Kasım’da başlayacak ancak hem kadınlar da hem de erkeklerde milli takımlarda düzenlenecek Avrupa şampiyonaları için liglere 1 ay ara verilecek.

Lig etabı 28 Şubat’ta bitecek ve play-off’lara mart ayının sonunda start verilecek. Lig etabının son 4 sırasındaki takımlar 1. Lig’e düşecek. Lig etabını ilk sırada bitiren takımlar CEV Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde edecek.

İlk 4 sırada yer alan takımlar ise play-off 1. etabını, 5 ila 8. sırada bitirenler ise play-off 2. etabını oynayacak ve sıralamalar belli olacak. Avrupa’ya gidecek takımlar da bu sıralamaya göre belirlecenecek.

FİKSTÜR ÇEKİMİ SONUNDA AXA SİGORTA EFELER LİGİ’NDE İLK HAFTA ŞU MAÇLAR OYNANACAK:

Haliliye Belediyespor - Altekma

Fenerbahçe HDI Sigorta - Sorgun Belediyespor

Arkasspor - Galatasaray

Tokat Belediye Plevne - Arhavi Voleybol

Halkbank - Afyon Belediye Yüntaş

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Bursa Büyükşehir Belediyespor

İnegöl Belediyespor - Ziraat Bankası

Spor Toto - Solhanspor HABER MERKEZİ