2018-2019 sezonu Türkiye Analig Voleybol Yarı Final müsabakaları 26-29 Mart 2019 tarihinde Erzincan’da düzenlendi.

Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol yarı final müsabakaları Merkez Yıldırım Akbulut Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Gaziantep, Bingöl, Ordu, Karabük, Van, Bitlis, Kastamonu, Tokat, Samsun, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Amasya, Kilis ve Rize illerinden gelen takımlar mücadele etti.

İlimizi Solhan YİBO’nun erkekler voleybol takımının temsil ettiği müsabakalarda; Grubunda mücadele ettiği; Gaziantep, Düzce ve Ordu ekiplerini 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Bu galibiyetler ile Solhan ekibi Türkiye Finali müsabakalarına ikinci kez adını yazdırdı.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Türkiye finallerine adını yazdıran Solhan Yatılı Bölge Okulu’nun Müdürü Abdulvahap Salcan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2018 Yılında Denizli‘de oynanan Türkiye Analig Voleybol Final müsabakalarında Türkiye 3’üncülüğünü elde etmiştik. İnşallah bu yıl Türkiye birinciliğini elde ederek büyük bir başarıya daha imza atmış oluruz. Başta Öğrencilerimizin yetişmesinde büyük pay sahibi olan Müdür Başyardımcımız Abdullah Abrak ile Hüseyin Gürbüz ve öğrencilerimizi tebrik eder; 24-29 Nisan 2019 da Sinop’ta oynanacak olan Türkiye Finali müsabakalarında başarılar dilerim. İlimizi ve İlçemizi Türkiye Final müsabakalarında en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi. SOLHANINSESİ