HABER: YAKUP BEKLEN

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Faaliyet Programı gereğince 10 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda gerçekleşen Balkan Atletizm Salon Şampiyonasında balkan üçüncüsü olan ve 17-18 Şubat 2019 tarihlerinde ise İstanbul’da yapılan U18 Türkiye Atletizm Şampiyonasında Bingöl’ü temsil ederek birinci olan Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Milli Atlet Bedirhan Alpagu, Bingöl’e döndü. Alpağu, Öğrenci olarak okuduğu okul olan Özel Bingöl Final Lisesi’nde büyük bir sevinçle karşılandı. Burada yaptığı konuşmada, yarışmada emeği geçen herkesi tebrik eden Alpagu, bu derecenin sadece kendine mal etmediğini, bir takım olarak kazandıklarını söyledi.

Alpagu sözlerine şöyle devam etti; “ 11 sınıf Özel Bingöl Final lisesi öğrencisiyim. Yüksek atlama milli takım sporcusu olarak Fenerbahçe kulübünde yarışıyorum. Geçen sezon atladığım 2.05 dereceyle bu yıl milli takım kamplarına katılmayı başardım. Bu kamp sezonunda iyi hazırlandım ve 17 Şubat’ta İstanbul’da yapılan U18 Türkiye Atletizm Şampiyonasında yüksek atlamada Türkiye birincisi oldum.  Şimdiki hedefim Mart ayında yapılacak olan grup yarışmaları ve 17 Nisanda yapılacak olan okullar arası Türkiye şampiyonasında okulumu en iyi şekilde temsil ederek okullar arası Dünya şampiyonası katılmak olacak. Orada da Bingöl’ümüze ve okulumuza iyi derecelerle dönmeği nasip ediyorum. “ dedi.

Bedirhan Alpagu’nun Antrenörü Ahmet Demir, Bingöl’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek olumsuz hava şartlarından dolayı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Atletizmin teknik branşları pek yapılmadığı halde bütün şartları zorlayarak bir başarıya imza attıklarını söyledi. Demir; “Bedirhan Alpagu, Türkiye’de Yıldızlar kategorisinde en iyi sporcu oldu. Artık hedefimiz Dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında ilimizi en iyi şekilde temsil etmek olacak. Bu yılki hedefimiz, dünya yıldızlar oyunlarında dereceye girebilmek. Bize destek veren sayın valimize, Bingöl Gençlik hizmetler ve Spor il müdürlüğü ve Bingöl Final lisesine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Özel Bingöl Final Lisesi Kurucu Müdürü Bayram Dinler ise, Türkiye genelinden gelen sporcular arasında şiir gibi atlayışıyla birinci olan öğrencilerini tebrik etti. Dinler; “ Bedirhan’ın bütün öğrencilerimize, bütün neslimize inşallah çok büyük katkısı olacak. Bingöl’ümüz ve Türkiye’miz için hayırlı olsun. Gerçek kişiliği ve erdemliği ile bütün herkese örnek bir kişilik sergilediği için tebrik ediyorum. İnşallah daha büyük başarılar bekliyoruz. Bu yarışma ile birlikte bunu zaten kanıtladı. Önümüzdeki yarışmalarda Dünya çapında başarılarıyla ile ülkemizi inşallah günlerde temsil edeceğine inanıyoruz. Her zaman yanında olup, destekte bulunacağız. “ dedi.

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan ise önümüzdeki yarışmalarda Millî Atletin sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yaparken, başarıdan ötürü genç atleti tebrik edip önümüzdeki yarışmalar için ise başarılar diledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Milli Atlet Bedirhan Alpagu’nun önümüzdeki günlerde İlimizi temsil edeceği yarışmalar; 16-17 Mart 2019 tarihlerinde Gaziantep’te Liseler arası grup yarışması, 5-6  Nisanda 2019 tarihlerinde Mersinde liseler arası  Türkiye birinciliği yarışması ve 13-20 Mayıs 2019 tarihlerinde ise Hırvatistan’da liseler arası Dünya şampiyonasına katılacak.