Geçmiş yıllarda olduğu gibi okullar arası voleybol turnuvasında gelenek bozulmadı.

Okul Sporları 2019-2020 Sezonu Faaliyet Programı kapsamında 25 Aralık 2019 – 16 Ocak 2020 tarihleri arasında Bingöl Karşıyaka Spor Salonu’nda yapılan Gençler Erkek Voleybol İl Birinciliği Yarışmaları, Bingöl geneli liselerin katılımıyla yapıldı.

Yarışmalar sonucunda Genç Erkekler kategorisinde Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi il birinciliği elde ederek Bingöl’ü Grup yarışmalarında temsil etmeye hak kazandılar.

Okul Sporları kapmasında Bingöl’de gerçekleştirilen Liselerarası Voleybol İl Birinciliğine Solhan geleneği devam etti.

16 Ocak Cuma günü Bingöl Kapalı Spor Salonu’nda sona eren karşılaşmalarda Solhan adına 3 okul takımı karşılaşmalara katılırken 1, 2, ve 4’üncülük dereceleri Solhan’ın oldu.

Solhan’dan 3 okulun katıldığı ve 2 okulun derece elde ettiği voleybol genç erkekler final müsabakalarında Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, Solhan Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesini mağlup ederken Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Bingöl Yunus Emre Anadolu lisesine mağlup oldu.

Üçüncülük ve dördüncülük müsabakalarında ter döken Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl Yunus Emre Anadolu lisesine 3-1 mağlup olarak turnuva 4’üncüsü olurken final müsabakasında karşılaşan Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi ise Solhan Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesini 3-0 mağlup ederek il birincisi oldu.

Solhan adına turnuvaya katılan Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi il birincisi, Solhan Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi il ikincisi, Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise il dördüncüsü oldu. Turnuvanın şampiyonu olan Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, bölgede yapılacak grup müsabakalarında Bingöl’ü temsil edeceği öğrenildi.

Yarışmalarda dereceye giren okullara ödülleri; İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Solhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhtesim Tunç ve Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahap Salcan tarafından verilirken Solhan’dan çok sayıda eğitimci ve öğrenciler karşılaşmaları izlediler. SOLHANINSESİ