2015-2016 sezonunda faaliyete geçen Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor Salonu’nun ilk faaliyete geçmesi ile tribün sorunu gündeme geldi ve yıllardır aynı sıkıntı devam etmektedir. Voleybol kenti olarak bilinen Solhan’da yapılan salonun tribünleri, salon zemininden başlayıp üç sıra olması hem yetersiz olması hem de seyir bakımında ihtiyaca sevap vermemesi talepleri karşılık bulmadı.

Salon sporlarında, seyrin yüksekten yapılması gerekirken Solhan’da tribünün sporcuların bacak boyunda seyre sebep olmasının doğru olmadığı fikri belirtilip salonun yapılmasından buyana tribün talebi gündemde olmasına rağmen bu talebin karşılık bulmadığı görülmektedir.

Ayrıca salonun ısıtma sisteminde de sıkıntıların olduğu belirtilmiş ve yakın zamanda çözümün olacağı belirtildi.

9 AY ÖNCE KARAR ALINDI

2017-2018 sezonunda oynanan bir karşılaşmada meydana gelen sıkıntılar ile salonda saha ile tribün arasında set/bariyer eksikliği gündeme gelmiş ve ilçe spor güvenliği toplantısında bu konu detaylıca görüşülüp saha ile tribün arasına bariyer/set yapılması gerektiği öngörülmüştü.

28 Ocak 2018 Pazar günü Solhanspor ile Tokat Belediye Plevne müsabakasında istenmeyen olayların çıkması üzerine Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş Başkanlığı’nda güvenlik toplantısı yapılıp toplantıda salon ile ilgili tedbirlerin alınması yönünde görüşler alındı.

Yapılan toplantıda olası olaylarda kulüp yöneticilerin emniyet mensuplarına yardımcı olduğu ancak kimlerin kulüp yöneticisi olduğu bilinmediğinden dolayı Solhanspor yöneticilerinin müsabakalara tanıtıcı kart kullanması kararı alınmıştı.

Salonun fiziki durumu ile ilgili ise müsabakalarda tribün dışında kalan sahanın arka kısımlarında bulunan ve oyuncuların servis kullandığı bölgelerin geniş olmasından dolayı taraftarın da kaldığı bölüme artık taraftarın alınmayacağı ve o bölgede sadece basın mensupları ile görevlilerin olabileceği karara bağlanmıştı.

Taraftarın sadece tribün olan kısımda kalabileceği ve taraftar ile saha arasına ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından koltuklarda oturan taraftarın oyun seyrini etkilemeyecek şekilde bariyer tarzı engelleyici önlemlerin alınması kararlaştırılırken salona girişlerin emniyet kontrolünde yapılacak aramalar sonucunda sağlanacağı ve davul gibi metaryallerin dahi salona alınmayacağı ile ek güvenlik tedbirlerin olacağı yönende kararlar alınmıştı.

BARİYERLER SEYRE ENGEL OLMAMALI

Yapılan toplantı üzerinden 9 ay geçmesine rağmen seyirci ile saha arasında bir bariyer yapılmaması voleybol sezonunun açılması ile tekrar gündeme geldi.

Yapılan toplantıda alınan karar gereği seyirci ile saha arasına herhangi bir setin yapılmamasından dolayı komisyon kararı gereği önlem olarak kale arkası tabir edilen kısımlara seyircinin girmemesi için bariyerler konuldu. Bariyerlerin yüksek olmasından dolayı o kısımda bulunan taraftarlar karşılaşmayı izlemekte sıkıntı çektiler.

Taraftarlar karşılaştıkları manzaranın yakışık olmadığını dile getirip, 9 ay önce alınan karar gereği seyirci ile saha arasına seyri etkilemeyecek şekilde bariyerlerin yapılmasını istediklerini belirtip hafta sonuna kadar sorunun çözülmesi ile keyifli bir karşılaşma izlemek istediklerini söylediler. SOLHANINSESİ