Aşçılık Programı öğrencilerinden Ali Gazi Himmetoğlu ve Abdurrahman Demiroğlu, Bursa’da düzenlenen ulusal organizasyonda Türkiye genelinde lisans ve ön lisans düzeyinde gastronomi bölümü bulunan üniversitelerden yaklaşık 150 yarışmacının katıldığı yarışmada büyük bir başarı sergiledi.  Üniversite düzeyi aşçılar bireysel ana yemek yarışmasında hazırladığı ‘Kestane Soslu Bonfile’ yemeği ile Ali Gazi Himmetoğlu altın madalya kazanırken, Abdurrahman Demiroğlu da su ürünleri ve deniz mutfağı kategorisinde ‘Kestane Soslu Norveç Somonu’ yemeği ile gümüş madalya almaya hak kazandı.

Henüz bu yıl öğrenci alan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programının öğrencileri tarafından kazanılan bu başarı, gurur kaynağı olurken, bundan sonraki başarıların da öncüsü olma özelliği taşıyor.  Öğrencileri makamında kabul eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ilk ikiye damga vuran öğrencilere hediye de takdim etti.

Öğrencilerin gösterdiği güzel başarının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Prof. Dr. Çapak, “Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programımız, bu yıl ilk defa öğrenci aldı. İlk yılları olmasına rağmen, hatta üç ay önce eğitim h

ayatlarına başlamalarına rağmen ulusal düzeyde bir başarı göstermeleri hakikaten takdire şayan bir durum. Bu güzel başarıda emeği geçen başta bölüm hocaları olmak üzere Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz yönetimini tebrik ediyorum. Tabii ki başarının en önemli mimarları olan öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. İnşaallah bundan sonra da büyük başarılara imza atıp Bingöl Üniversitesi’nin adının önemli platformlarda temsil ederler” dedi.